VOZAČ AUTOBUSA ODVEDEN U PRITVOR: Preti mu 15 godina zatvora jer je zaspao
Foto: Printscreen/YT

slavonski brod

VOZAČ AUTOBUSA ODVEDEN U PRITVOR: Preti mu 15 godina zatvora jer je zaspao

Hrvatska -

Vozač autobusa, u kojem je juče ujutru kod Slavonskog Broda poginulo 10 osoba, a više od 40 je povređeno, pojaviće se danas pred Državnim tužilaštvom Hrvatske, a osumnjičen je za izazivanje saobraćajne nesreće, za šta je propisana najveća kazna do 15 godina zatvora.

Hrvatska policija je saopštila da je za osam poginulih osoba utvrđen identitet, dok se za dvoje poginulih nastavlja postupak utvrđivanja identiteta.

U saopštenju policije se navodi i da je vozač, osumnjičeni 52-godišnji državljanin Kosova, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno delo izazivanja saobraćajne nesreće, predat pritvorskom nadzorniku, a potom će biti predat i državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu na dalje postupanje, prenosi Index.hr.

Policija je do sada utvrdila da se 52-godišnjak sa Kosova i Metohije, koji je upravljao autobusom kosovskih tablica, nije kretao sredinom obeležene saobraćajne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu.

Vozač je policiji rekao da je na kratko zaspao.

U ovoj saobraćajno nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške telesne povrede, dok je 30 osoba zadobilo lakše povrede.

Povređeni su prevezeni u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje lekarske pomoći, gde su zadržani na daljem lečenju.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track