ČLAN HDZ-A IZ ZADRA NAPLAĆIVAO KARANTIN U DRŽAVNOJ USTANOVI: Snimljen kako čoveku daje broj svog privatnog računa AUDIO
Ilustracija, Foto: Sina Schuldt / AFP / Profimedia

bruka

ČLAN HDZ-A IZ ZADRA NAPLAĆIVAO KARANTIN U DRŽAVNOJ USTANOVI: Snimljen kako čoveku daje broj svog privatnog računa AUDIO

Hrvatska -

Zadarski SDP-ovac Jure Zubčić objavio je zvučni zapis u kojem se čuje da muškarac govori drugom da uplati novac za smeštaj u karantin na svoj privatni račun.

Zubčić kaže da je čovek koji traži isplate vršilac dužnosti direktora Studentskog doma Stipica Radoš.

Na snimku se vidi muškarac koji traži podatke o plaćanju. Rekao je da to nije moguće samo putem IBAN-a, jer se mora registrovati kome se to plaća.

"Dakle, poslao sam vam ga, da li sam vam ga poslao na Vacapu?" upita čovek.

"Poslali ste IBAN, a ne ime primaoca", odgovorio je drugi, prenosi Index.hr.

"Stavite samo 'Stipicu Radoš'", rekao je prvi čovek, a na pitanje da li je to privatni račun, odgovorio je da "ne možemo drugačije sada kada su svi na godišnjem odmoru, o tome se radi".

"Dom nudi smeštaj u samoizolaciji, za koji smo naplatili 250 kuna (1 evro je 75 kuna). To je javna ustanova, u vlasništvu Zadarske županije. Naime, nazvao me prijatelj i rekao da je kolegi, koji je tu ostao kroz projekt jednog udruženja, direktor doma poslao je IBAN račun na vacapu, a kada ga je upitao za ime primaoca, saznao je da se radi o privatnom računu “, kaže Zubčić.

"Pitanje je koliko je takvih uplata izvršeno. Možemo dobiti izvod o računu firme, ali ne i privatni. Zato sam to prijavio policiji. Moj poznanik je snimio razgovor, koji nije legalan, ali je viši javni interes ", objasnio je on.

"Sve je izvučeno iz konteksta. Nemam šta drugo da kažem, nemam komentara", rekao je Radoš za Indeks.

"Policija ima informacije o incidentu, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom u Zadru sprovode se istrage kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti", odgovorili su.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track