VELIKO HAPŠENJE DRMA HRVATSKU: Matija Posavec, međimurski župan, uhapšen u korupcionaškoj aferi!
Foto: Youtube prtscr / HRT

akcija uskoka

VELIKO HAPŠENJE DRMA HRVATSKU: Matija Posavec, međimurski župan, uhapšen u korupcionaškoj aferi!

Hrvatska -

Matija Posavec, 41-godišnji međimurski župan, uhapšen je jutros u velikoj akciji USKOK-a kojom je obuhvaćeno još pet osoba.

Uhapšeni se sumnjiče za niz koruptivnih dela uključujući zloupotrebu položaja, davanje i primanje mita, prenosi portal Index.hr.

Međimurski župan Matija Posavec i saosumnjičeni će danas poslepodne biti ispitani u sedištu Uskoka u Zagrebu, dok će SDP-ovog saborskog zastupnika, bivšeg gradonačelnika Čakovca, Stjepana Kovača tužitelji ispitati u subotu.

Posavec i Kovač obuhvaćeni su istom akcijom u Čakovcu, ali u nepovezanim slučajevima. Međutim, kako je Kovač imao poslanički imunitet postupak protiv njega nije mogao biti pokrenut pre 15 sati kada mu je imunitet skinulo saborsko povereništvo.

Uskok je skidanje imuniteta tražio zbog "kaznenog postupka, lišavanja slobode i određivanja istražnog zatvora".

Nakon Posavca tužitelji će u Uskoku ispitati i županijskog upravnika Milorada Novkovića s kojim je navodno dogovarao konkurse za poslove, ali i predsednika upravnog odbora Županijske uprave za puteve Međimurske županije Josipa Kobala.

On je županu navodno dao mito, kako prenosi Index, kako bi mu osigurao još jedan mandat u upravnom odboru, a mediji navode da je reč o 10.000 kuna. (oko 1.300 evra)

Kurir.rs / Index.hr, Foto: Youtube prtscr / HRT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track