TRAGIČAN KRAJ POTRAGE NA JEZERU PERUĆI: Pronađeno telo mladića (23) na 27,5 metara dubine! Lociran pomoću posebnog uređaja
Foto: Nino Marcutti / Alamy / Alamy / Profimedia

tuga

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE NA JEZERU PERUĆI: Pronađeno telo mladića (23) na 27,5 metara dubine! Lociran pomoću posebnog uređaja

Hrvatska -

Telo 23-godišnjeg mladića, nestalog u nedelju na jezeru Perući u Dalmaciji pronađeno je u sredu popodne na 27,5 metara dubine jezera, a u kasnim popodnevnim satima izvučeno je na obalu.

Policija je uviđajem potvrdila kako je reč o mladiću za kojim se tragalo od ponedeljka.

Mladić lociran vojnim sistemom

Vođa jučerašnje potrage bio je Jurica Ćatipović koji je rekao da su od ranih jutarnjih sati na terenu, gde su pretraživali, radili sa dronovima i plovilima, a angažovane su i ronilačke snage.

"Radilo se o koordinisanoj akciji, a pretraživali smo teren koji smo od prvog dana predvideli da bi trebao biti lokacija na kojoj bi bila osoba. Nažalost se to obistinilo. Osoba je locirana vojnim sistemom Remus 100 i, da taj sistem nismo imali, bilo bi gotovo nemoguće pronaći osobu zato što je bio u prostoru u kojem je bila velika tama i mulj. Ronioci su nam rekli da se tu praktično ništa ne vidi, a zahvaljujući tom sistemu telo je locirano i zatim je izvučeno na površinu", objasnio je Ćatipović.

Tražilo ga 20 ronilaca

Na terenu je bilo 40 ljudi, od čega 20 ronilaca. Ćatipović je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao i da bi osoba koja se sprema da prepliva jezero ili neku drugu površinu trebalo dobro da poznaje taj teren, da bude izvrstan plivač, da nikada ne bi trebalo da ide sam, a u konkretnom slučaju se radi o jezeru koje nije plovno kao more.

"Mi ne znamo šta se dogodilo. Telo ide na patologiju, dalje to više nije u našoj nadležnosti, a šta će se dogoditi, hoće li biti obdukcija ili neće, ne znamo, ali ćemo verovatno više saznati narednih dana", rekao je.

Objasnio je i kako je reč o 250 metara širine Perućkog jezera koje je mladić pokušao da prepliva i da je to najuži deo Peruće. Telo je pronađeno na 27,5 metru dubine, a radi se o polovini puta između dve strane jezera.

Nesrećni mladić je nestao u nedelju, policija je o svemu izvestila spasioce, a u ponedeljak se krenulo u organizovanu potragu sve dok popodne telo nije pronađeno na dnu jezera.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track