ZBOG REAKCIJE PUPOVCA HASANBEGOVIĆ NAPUSTIO SEDNICU ODBORA: Desničar pričao o ilegalnim migrantima i svojatao BiH! VIDEO
Foto: Saborska TV

ODUZEO MU REČ

ZBOG REAKCIJE PUPOVCA HASANBEGOVIĆ NAPUSTIO SEDNICU ODBORA: Desničar pričao o ilegalnim migrantima i svojatao BiH! VIDEO

Hrvatska -

Na sednici saborskog odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, predsednik tog odbora Milorad Pupovac i potpredsednik Zlatko Hasanbegović prisustvovali su raspravi o policijskom premlaćivanju migranata na granici.

Pupovac je uzeo reč Hasanbegoviću, koji je govorio o "ilegalnim migrantima" i da su Hrvatska i BiH jedinstveni prostor. Pupovac je zbog ovog drugog bio posebno uznemiren i rekao je Hasanbegoviću da će od njega dobiti odgovor na takve izjave, a on zamerio Hasanbegoviću i što je govorio više od deset minuta. Ali u početku ga je samo na kratko prekinuo.

Hasanbegović je nastavio da govori, poručivši Pupovcu da nema pravo biti cenzor i da su Hrvatska i BiH jedan geopolitički prostor i da zato niko ne razmišlja o postavljanju žice između dve zemlje.

Obojica su govorili povišenim tonom.

Situacija je eskalirala kada je Pupovac drugi put prekinuo Hasanbegovića.

"Doktore Hasanbegoviću odizeo sam vam reč i ostali ste bez prava da govorite i molim vas da se toga držite. U suprotnom ću nazvati ...", rekao je Pupovac.

„Mislite?“, Upitao ga je Hasanbegović.

"Do kraja", odgovara Pupovac.

Hasanbegović je demonstrativno ustao i otišao.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track