PRVI OTKAZI ZBOG KOVID POTVRDA: Dobili upozorenje, ali su nastavili po svome i odbili su da se testiraju
Foto: Profimedia/giovanni cancemi / Alamy

neće vakcinu

PRVI OTKAZI ZBOG KOVID POTVRDA: Dobili upozorenje, ali su nastavili po svome i odbili su da se testiraju

Hrvatska -

Više radnika Centra za rehabilitaciju Staničić dobilo je otkaz jer nisu dostavili dokaz o vakcinaciji protiv kovida.

Iz hrvatskog ministarstva rada i socijalne zaštite potvrđeno je da je četvoro zaposlenih Centra za rehabilitaciju u Stančiću dobilo otkaz jer nisu imali kovid potvrdu, kao i da je ugovor raskinut sa jednom zaposlenom Centra za socijalni rad Vukovar, ali na njen zahtev.

- Što se tiče zaposlenih Centra za rehabilitaciju Stančić, četiri zaposlena su odbijala da postupe u skladu sa Protokolomu o sprovođenju Odluke Stožera civilne zaštite RH o uvođenju posebne bezbednosne mere obaveznog testiranja svih zaposlenih u delatnosti socijalne zaštite, naveli su iz ministarstva.

U saopštenju se dodaje da s obzirom na to da zaposleni nisu dostavili odgovarajući dokaz o vakcinaciji protiv kovida ili preležanoj bolesti, imali su obavezu testiranja koju su neprekidno odbijali.

- Stoga je radnicima 8. oktobra upućeno pisano upozorenje o kršenju obaveza iz radnog odnosa. Budući da su radnici nastavili postupati protivno Odluci, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu uz savetovanje s Radničkim većem, koje je dalo saglasnost na planirane otkaze. Radnicima je sa današnjim danom otkazan ugovor o radu zbog ponašanja, poštujući sve obaveze iz radnog odnosa, navode iz ministarstva.

Dodaju i da je jednoj zaposlenoj Centra za socijalni rad u Vukovaru je na nen zahtev otkazan ugovor o radu.

- Ovi otkazi su izuzetak u sistemu socijalne nege u kojem su zaposleni od početka pandemije pokazali izuzetno visok nivo odgovornosti i profesionalnosti, zaključuju iz Ministarstva.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track