LJUBAVNI TROUGAO Hrvatski sud povećao kaznu mladiću koji je ubio ljubavnika svog bivšeg partnera: Nemilosrdno ga je ubio
Foto: Tomasz Zolnierek / Alamy / Alamy / Profimedia

ljubomora

LJUBAVNI TROUGAO Hrvatski sud povećao kaznu mladiću koji je ubio ljubavnika svog bivšeg partnera: Nemilosrdno ga je ubio

Hrvatska -

Visoki kazneni sud (VKS) podigao je I.Š. (20) zatvorsku kaznu sa 12 na 14 godina zbog ubistva mladića koji je bio u ljubavnoj vezi sa njegovim bivšim partnerom.

VKS je preinačio kaznu posle žalbe državnog tužioca koji je ocenio da je kazna prekratka i ne odražava težinu zločina, iako je I.Š. u trenutku zločina imao 18,5 godina.

VKS je precizirao da je žrtva ubijena na bezobziran i nemilosrdan način jer ga je I.Š. ranjenog ali živog bacio u reku, a potom i žrtvnin novčanik sa dokumentima, dok je mobilni bacio u reku u drugom gradu kako bi otežao utvrđivanje žrtvinog identiteta i otkrivanje počinioca.

"Bio je vođen osećajima ljubomore i povređenosti. Žrtvu je video kao prepreku u ponovnom uspostavljanju ljubavne veze sa svojim bivšim partnerom. Kod optuženika su izostale bilo kakve emocije prema žrtvi koja je takođe bila mlada osoba u dobi od 20 godina", zaključio je VKS.

I.Š. je prošle godine dogovorio susret sa žrtvom na savskom nasipu kod naselja Prečko i potom ga izbo i gurnuo u reku. Telo je policija pronašla posle dvadesetak dana u Strmcu Bukevskom.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja