HRVATSKA POŠTA POSLUJE SA KRIPTO NOVCEM: Moguće je kupiti i prodati 11 digitalnih valuta, a na raspolaganju su i kriptomarke
Foto: Profimedia

bitkoin

HRVATSKA POŠTA POSLUJE SA KRIPTO NOVCEM: Moguće je kupiti i prodati 11 digitalnih valuta, a na raspolaganju su i kriptomarke

Hrvatska -

Hrvatska pošta (HP) proširila je uslugu na kupoprodaju kriptovaluta, koje se od sada mogu kupiti ili prodati u više od 50 odabranih pošti koje pokrivaju sve hrvatske županije.

Kako je saopšteno iz HP, u poštama se može poslovati s 11 kriptovaluta - bitcoin, ripple, stellar, ether, eos, bitcoin cash, dai, USDT, USD coin, polkadot i kusama.

Iz Hrvatske pošte podsećaju da su pre gotovo dve godine u odabrane pošte uveli i uslugu otkupa kriptovaluta.

Iz HP-a su napomenuli da je korisnicima na raspolaganju i Cripto centar, posebna internet stranica na kojoj su obedinjene sve usluge HP-a povezane sa kriptovalutama.

Na stranici se nalaze kursna lista, informacije o kupovini i prodaji željene kriptovalute, kao i interaktivna karta sa adresama poštanski u kojima je dostupna ova usluga.

Takođe, na njoj se mogu kupiti i kriptomarke, a kako su istakli iz HP, to je još jedan novitet kojim su povezali domaću filateliju sa novim tehnološkim trendovima, odnosno tržištem NFT-a.

Sva tri izdanja kriptomaraka koja su puštena u opticaj imala su ukupno 3000 ekskluzivnih primeraka koji su se mogli kupiti samo kriptovalutama i koji su u međuvremenu rasprodati, a kriptomarke se mogu kupiti u većim poštama i na epostshop.hr, navedeno je u saopštenju HP.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track