PROVALJIVAO U KUĆE, FRIZERSKE SALONE, KAFIĆE, APOTEKU, KIOSKE: Splićanin krao šta je stigao, šteta procenjena na skoro 30.000 evra
Foto: Shutterstock

serija krađa

PROVALJIVAO U KUĆE, FRIZERSKE SALONE, KAFIĆE, APOTEKU, KIOSKE: Splićanin krao šta je stigao, šteta procenjena na skoro 30.000 evra

Hrvatska -

Splitska policija uhapsila je 43-godišnjaka kojeg sumnjiči da je serijom krađa na području Splita i Kaštela počinio štetu od 220.000 kuna (nešto manje od 30.000 evra), piše Index.

Policija je saopštila da je dovršila istraživanje nad 43-godišnjakom kojeg sumnjiče za 21 kazneno delo teške krađe, od čega sedam u pokušaju.

Utvrđena je sumnja da je tokom ove i prošle godine provalio u ugostiteljske objekte, frizerske salone, apoteku, prostorije kompanija, prodavnice i kioske kao i stanove i tom prilikom otuđio novac, mobilne telefone, razna pića, hranu i nakit.

"Ukupno počinjena materijalna šteta se procenjuje na više od 220.000 kuna, od čega oko 170 .000 kuna kada je u martu 2020. godine provalio u prostorije stanova porodične kuće u Splitu i otuđio nakit i zlato. Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena dela, protiv 43-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštva", kazala je Sanja Nazlić iz splitske policije.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track