HAOS NA PROTESTU U ZAGREBU, DEMONSTRANTI HOĆE U HRT! Interventna sprečila da uđu u zgradu televizije VIDEO
Foto: Printscreen YT

nezadovoljni kako su prenosili skup

HAOS NA PROTESTU U ZAGREBU, DEMONSTRANTI HOĆE U HRT! Interventna sprečila da uđu u zgradu televizije VIDEO

Hrvatska -

Protest protiv kovid potvrda večeras se sa središnjeg zagrebačkog trga preselio na Prisavlje ispred zgrade HRT-a, gde se zaputio deo demonstranata koji traže razgovor sa čelnim ljudima i uključenje u program HTV-a, a interventna policija im je sprečila ulaz u zgradu.

Nezadovoljni načinom na koji je HRT prenosio njihov skup u 15 sati na Trgu bana Jelačića, te uzvikujući parole: "Hoćemo izbore!", "Referendum i vladavina naroda", "Lopovi", "Izdaja" i "Božji zakon iznad svih zakona", zatražili su sastanak sa glavnim direktorom HRT-a i uključenje uživo u program nacionalne televizije.

Demonstrante je pred HRT-om dočekala interventna policija, a desetak policijskih vozila blokirao je pristup zgradi na Slavonskoj aveniji.

Ispred HRT-a službenik te institucije obavestio je demonstrante kako u zgradi javne televizije nema nikoga s kime bi mogli da razgovaraju, na što su oni reagovali talasom negodovanja, ali protestse nastavio uglavnom bez ekscesa i mirno, a oko 20 sati demonstranti su polako počeli da se osipaju.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track