MURAL SLOBODANU PRALJKU PONOVO U ZAGREBU: Hrvatski veterani ga vratili, gradonačelnika Tomaševića čeka teška borba!
Foto: Fonet / Aleksandar AP

ratni zločinac

MURAL SLOBODANU PRALJKU PONOVO U ZAGREBU: Hrvatski veterani ga vratili, gradonačelnika Tomaševića čeka teška borba!

Hrvatska -

U novozagrebačkom naselju Lanište ponovno je osvanuo mural s likom osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji se nakon presude u Hagu ubio ispijanjem otrova.

Naime, pre nepuna dva meseca, mural je uklonjen s trafostanice spomenutog naselja.

Problematičnu situaciju oko povratka murala je na svom Fejsbuk profilu komentarisao Herman Vukušić.

"Povratak murala tražilo je i dvadesetak zagrebačkih udruženja veterana koje su se okupile pre par sedmica upravo na temu skandaloznog odnosa novih gradskih vlasti prema hrvatskim veteranima i siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, da će im se veterani žestoko suprotstaviti", stoji u objavi.

Podsećamo, krajem oktobra su s trafostanice uklonjena četiri murala, od kojih su dva bila posvećena Vukovaru. Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku.

Upravo zbog Praljka su građani zatražili uklanjanje murala, s obzirom na to da se radi o osuđenom ratnom zločincu.

Nakon uklanjanja murala, veterani i nezadovoljni Zagrepčani su se okupili ispred trafostanice, a stigli su i Bed Blu Bojsi, koji su izradili novi mural. Zamenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet pojasnio je tada okolnosti brisanja murala, istaknuvši da ih je HEP, u čijem je vlasništvu trafostanica, prebojao jer su nacrtani bez njihove dozvole.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je komentarisao uklanjanje murala na zagrebačkom Laništu i rekao da su svi uklonjeni greškom, osim onog posvećenog ratnom zločincu Slobodanu Praljku.

Kurir.rs/Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja