URINIRANJE PO ZGRADI, PROVALA, MOLOTOVLJEV KOKTEL: Prostorije HDZ u Bjelovaru na meti napada
Foto: Profimedia

neko ih baš ne voli

URINIRANJE PO ZGRADI, PROVALA, MOLOTOVLJEV KOKTEL: Prostorije HDZ u Bjelovaru na meti napada

Hrvatska -

Prostorije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Bjelovaru našle su se na meti vandala.

Bjelovarska policija prekršajno će prijaviti 27-godišnjaka koji je urinirao po zgradi HDZ-a u Bjelovaru i koji je pod pseudonimom objavio snimak na društvenim mrežama gde se čuje kako vređa građane različitog političkog uverenja.

Iz HDZ navode da su njihove prostorije u Bjelovaru proteklih mesec dana više puta bili napadnuti.

U novembru je zabeleženo uriniranje po zgradi stranke, a 12. decembra provaljeno je u stranačke prostorije. Nekoliko dana kasnije, 15. decembra, na zgradu stranke bačena je zapaljiva naprava i oštetila fasadu.

PU bjelovarsko-bilogorska u utorak je saopštila da je bjelovarska policija dovršila kriminalističko istraživanje "javno objavljenog snimka uriniranja po zgradi jedne političke stranke u Bjelovaru i pisanja različitih komentara putem društvenih mreža koji su javno objavljeni na portalima raznih novinarskih kuća".

- Utvrđeno je da je 27-godišnjak iz okoline Bjelovara, kao korisnik profila koji je registrovao pod pseudonimom na jednoj društvenoj mreži, 15. novembra ove godine između 13.15 do 13.50 sati - s namerom izazivanja straha i stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na osnovu razlike u političkom uverenju - na javno dostupnim profilima nacionalnih i lokalnih novinarskih agencija objavljivao videosnimak na kome urinira po fasadi zgrade, u kojoj se nalaze poslovne prostorije jedne političke stranke u Bjelovaru.

Objavio je i neprimerene, uvredljive i ponižavajuće komentare, čime je povredio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uverenje u odnosu na njegovo, navela je policija koja je optužni predlog dostavila Opštinskom sudu.

Kurir.rs/Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track