ZIJAD BEĆIROVIĆ: Milanovića su na vlast doveli Rusi i albanska mafija, neka demantuje, pa ćemo dokazati
Foto: screenshot YT/BN

analitičar

ZIJAD BEĆIROVIĆ: Milanovića su na vlast doveli Rusi i albanska mafija, neka demantuje, pa ćemo dokazati

Hrvatska -

Hrvati su veoma dobro povezani sa Rusima, u nekim segmentima bolje od Srbije. Oni to znaju samo da prikriju. Oni moraju da opravdaju te usluge. U Milanovićevom dolasku na vlast učestvovali su Rusi, kao i sama albanska mafija. To smo rekli i u analizi. Predsednik nije reagovao. Voleli bismo da reaguje i kaže mu kako ga je albanska mafija dovela na vlast, tvrdi direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije Zijad Bećirović.

Nije mogao da tvrdi da je Plenković „kupljen od Rusa”. Ranije je, tvrdi Bećirović, hrvatski evropski parlamentarac Tonino Picula rekao da su sve zemlje EU za sankcije, osim Mađarske.

"Mislite li da bi predsednik neke države, pa i Hrvatske, davao takve izjave da za takve izjave nema pozadine. Oni su ludi, ali su izraženi", rekao je Bećirović. Rekao je da zna mnogo o Rusima i Milanoviću, da se vode razne istrage.

"Istražujemo, toliko stvari kada je u pitanju BiH ili druge zemlje, ne možemo sve reći, da ne ometamo istrage ili dovodimo u pitanje izvor informacija. Sve je to pod lupom, a najmoćnije zemlje znaju šta Milanović radi. Dakle, Hrvatska je sa takvim stavovima postala problem unutar same Evrope i unutar NATO-a. Rusi su kontaminirali ceo Zapad, skup struktura Evropske unije je direktno ili indirektno pod uticajem Rusije, rekao je Bećirović.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track