SRUŠENI DRON I DALJE IZNENAĐUJE HRVATSKU VOJSKU: Ne mogu da veruju koliko duboko se ukopao, ništa od izvlačenja danas!
Foto: Facebook video prtscr / Index.hr

tehnika

SRUŠENI DRON I DALJE IZNENAĐUJE HRVATSKU VOJSKU: Ne mogu da veruju koliko duboko se ukopao, ništa od izvlačenja danas!

Hrvatska -

Hrvatska vojska, uz pomoć službi, i dalje pokušava da iz kratera pored studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu iskopa ogromnu sovjetsku letelicu od šest tona.

Iz bezbednosnih razloga, evakuisan je najbliži studentski paviljon, a pauk je odneo automobile. Po naređenju vojske, policija je ogradila prostor u radijusu od 300 metara od kratera.

„Krimi tim i ekipa deminera rade svoj posao, morate biti strpljivi jer je to vojni objekat. Vidi se pomak sa početne tačke, ali posao neće biti završen danas. Neće se raditi preko noći, samo dok je dnevnog svetla. Studenti koji su evakuisani spavaće u svojim domovima, ali kada sutra bude nastavljen posao moraće ponovo da se evakuišu. Situacija je ozbiljna i toga moramo biti svesni“, rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Tomo Medved.

Slobodna Dalmacija saznaje da su stručnjaci HV-a i građevinski radnici bili iznenađeni silinom udarca i dubinom samog kratera. I predsednik Zoran Milanović je bio iznenađen, ali činjenicom da je letelica, navodno lansirana iz Ukrajine, preletela tri članice NATO a da niko nije reagovao.

Iz njegovog kabineta kažu da je to i dalje njegov stav i dodaju da je redovno bio obavešten o svim aktivnostima i toku istrage o nesreći. On je u kontaktu sa vojnim vrhom i obaveštajnim službama, ali i sa premijerom Andrejom Plenkovićem, koji je otišao u bazu NATO-a kod Madrida da pregleda radarske zapise i zatraži od generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da pokrene istragu.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja