UKRAJINCI O DRONU KOJI JE PAO U ZAGREBU: Nismo ga lansirali ka Hrvatskoj, ne znamo kako ga NATO nije video?
Foto: Shutterstock

misterija

UKRAJINCI O DRONU KOJI JE PAO U ZAGREBU: Nismo ga lansirali ka Hrvatskoj, ne znamo kako ga NATO nije video?

Hrvatska -

Ukrajina istražuje incident sa bespilotnom letelicom koja se prošle nedelje srušila u Zagreb i sigurno je nije lansirala ka Hrvatskoj, izjavio je u četvrtak ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov.

"U svakodnevnom kontaktu sam sa svojim hrvatskim kolegom, razgovaramo o tome. Istražujemo ovaj incident i uvjeravam vas da nismo mi ti koji su lansirali ovaj dron prema Hrvatskoj. Hrvatska je naš prijatelj i mi to nikada ne bismo uradili. “, rekao je Reznikov.

Učestvovao je u video linku za sastanak članova spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, Pododbora za bezbednost i odbranu i članova parlamentarne delegacije EU-Ukrajina.

Odgovarajući na pitanje hrvatskog poslanika Tonina Picule, Reznikov je podsetio da je Ukrajina među prvim državama priznala Hrvatsku i među prvima koja je počela da šalje oružje Hrvatskoj tokom rata.

On je dodao da se time postavlja i pitanje bezbednosnog sistema NATO-a. „Dron je preleteo više država članica, kako ga niste videli, zašto ga niste uništili, možete li da pokrijete sopstveni vazdušni prostor?“, rekao je „retoričko pitanje“ ukrajinskog ministra odbrane Reznikova.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track