MALOLETNIK ŠAKOM U GLAVU UDARIO VATROGASCA KOJI JE GASIO POŽAR: Motiv napada je potpuno bizaran
Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

nova gradiška

MALOLETNIK ŠAKOM U GLAVU UDARIO VATROGASCA KOJI JE GASIO POŽAR: Motiv napada je potpuno bizaran

Hrvatska -

Bizaran razlog napada na vatrogasca

Prilikom gašenja požara u Novoj Gradiški napadnug je vatrogasac, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Vatrogasac je pritom zadobio lakše telesne povrede i pružena mu je lekarska pomoć.

Kako je Jutarnjem listu rekao Tomislav Orolovec, zapovednik Javne vatrogasne stanice Nova Gradiška, do napada je došlo nakon same intervencije, kada su vatrogasci skupljali opremu. Maloletnik je 59-godišnjaka bez ikakvog povoda udario u glavu.

- Radilo se o gašenju požara otvorenog prostora, trave i niskog raslinja uz železničku prugu. Gašenje je uspešno završeno. Prilikom intervencije okupio se veći broj ljudi, a vatrogasci su ih zamolili da se, radi vlastite bezbednosti, uklone s mesta događaja. Maloletnik je prišao vatrogascu, koji u tom trenutku nije imao kacigu na glavi jer je intervencija bila završena, te ga je snažno udario u glavu. Naneo mu je modrice i posekotine, rekao je Orlovac.

Motiv napada je prilično čudan, navodi list i dodaje da zvanična istraga još nije završena.

Naime, maloletnika je prilikom gašenja poprskao mlaz vode, što ga je toliko iznerviralo da je odlučio da napadne vatrogasca.

Kako vatrogasci u Hrvatskoj po zakonu nisu "službena lica", policija je podnela prekršajnu prijavu protiv njega za remećenje javnog reda i mira.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track