KRVAVI USKRS U IVANCU Muškarac ubio suprugu, pa presudio sebi! Kolege u šoku: Bili su uzorni policajci
Foto: Youtube prtscr / Emergency München

užas

KRVAVI USKRS U IVANCU Muškarac ubio suprugu, pa presudio sebi! Kolege u šoku: Bili su uzorni policajci

Hrvatska -

Hrvatska javnost šokirana je ubistvom i samoubistvom koje se juče, na Uskrs, dogodilo u Ivancu.

Policijska uprava varaždinska potvrdila je u nedelju poslepodne da su oboje stradalih bili njihovi policijski službenici.

Kako prenose hrvatski mediji, radi se o Jurici B. iz Lepoglave (30) i Ivani B. (45) iz Bednje.

Ivana je u policiju došla krajem devedesetih godina, pre tragedije je radila u graničnoj policiji, a Jurica je bio interventni policajac u PU Varaždinskoj. Oboje su, kažu njihove kolege, koji su vest dočekali u velikom šoku, bili uzorni policajci i niko nije znao da među njima ima problema.

Jurica je učestvovao 2017. godine na takmičenju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH ''Prvi za Hrvatsku 2017'', održanom u Kninu. Radi se o takmičenju na kojem učesnici pokazuju svoju spremnost, znanje i vojničke veštine kao i stepen psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadataka pod visokim stepenom telesnog opterećenja.

Njih su dvoje zajedno živeli u stanu, mestu zločina, u kojemu je Jurica jednim hicem iz neposredne blizine ubio Ivanu, a potom drugim hicem sebi oduzeo život.

Događaj je prijavio njihov komšija, kad je u 13.30 časova čuo dva pucnja iz vatrenog oružja.

O ubistvu i samoubistvo dvoje svojih službenika, izjavu je dao i načelnik PU varaždinske, Predrag Benčić.

- Ovo je događaj koji u istoriji Policijske uprave varaždinske nije bio zabeležen i sve nas je šokirao, sve kolege. Takav događaj se ne pamti na području naše uprave. Uz stalnu edukaciju policijskih službenika koje sprovodimo i lekarske preglede, dogodilo se ono što smo najmanje hteli, rekao je Benčić.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track