POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA PRVI GEJ BAR U DUBROVNIKU Pored zanimljivog enterijera, jedna stvar posebno privlači pažnju FOTO
Foto: Marcelo Chello / Zuma Press / Profimedia

hrvatska

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA PRVI GEJ BAR U DUBROVNIKU Pored zanimljivog enterijera, jedna stvar posebno privlači pažnju FOTO

Hrvatska -

Dubrovnik se svojim znamenitostima uvukao pod kožu zaljubljenicima u istorijsku baštinu, ali i svima onima koji žude za dobrim provodom.

Iako grad kojeg nazivaju 'Jadranskim biserom' nudi bogatu gastro ponudu, domaćim stanovnicima i stranim turistima ipak nedostaju mesta koja podsjećaju na najveće svetske metropole. Tim povodom dubrovački ugostiteljisu se odlučili da obogate 'Grad opasan zidinama' novom lokacijom koja će privući LGBTQ+ populaciju.

Dubrovnik, gej bar
foto: Printscreen/Instagram

Reč je o novom, prvom gej baru smeštenom u staroom jezgru grada između kamenih ulica i istorijskih građevina, koji nosi naziv Milk.

Dubrovnik, gej bar
foto: Printscreen/Instagram

Inspiraciju su pronašli u najboljem londonskom members klubu Annabel's. Budući da je spomenuti klub bio svojevrsni uzor, prostorom Milk bara dominiraju ogledala, pliš, raznobojno cveće, životinjski uzorci, kao i drugi neizostavni detalji koji podsećaju na popularna mesta svetskih metropola.

Dubrovnik, gej bar
foto: Printscreen/Instagram

U celoj ovoj priči oko uređenja, posebna je pažnja posvećena vrhunskom ozvučenju, klimatizaciji i ventilaciji, kao i raskošnoj ambijentalnoj rasveti.

Upravo je rasveta jedan od aduta koji fotogenično zaokuplja pažnju već pri samom ulasku, a cveće koje visi sa plafona podseća na urbanu divljinu.

U želji da ponude nešto što zaista nedostaje Dubrovniku, vlasnici su se potrudili da enterijer bara pretvore u nešto potpuno drugačije i autentično.

Cilj ovog projekta je da bar govori sam za sebe i da se svako ko dođe tamo oseća dobrodošlo.

Međutim, ono što je najbitnije u celoj priči je da se gosti osećaju ugodno i upravo zato, nesumnjivo je da će Milk bar postati jedinstveno mesto u Hrvatskoj u kojem će uživati domaće stanovništvo, kao i brojni strani turisti u svako doba godine.

Milk je osveženje za čiji šaroliki koncept se veruje da će ga slediti i brojni drugi gradovi širom hrvatske obale.

Kurir.rs/Story.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track