NAJBAKSUZNIJI PLJAČKAŠ U HRVATSKOJ: Opelješio poštu, ali u begu izgubio pare, ostao bez goriva, spale mu lažne tablice.....
Foto: Youtube prtscr / Emergency München

drama

NAJBAKSUZNIJI PLJAČKAŠ U HRVATSKOJ: Opelješio poštu, ali u begu izgubio pare, ostao bez goriva, spale mu lažne tablice.....

Hrvatska -

Pljačkaša pošte, koji se početkom ove sedmice usudio da opljačka kancelariju HP-a u Bestovju i zaveže radnicu selotejpom te pobegne u nepoznato automobilom lažnih registarskih oznaka, uhapsio je i ispitao novozagrebačko tužilaštvo.

On se tereti za razbojništvo i falsifikovanje isprava, a istražni sudija Velikogoričkog Županijskog suda, na predlog tužioca, potom mu je odredio jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

A zločin tog 39-godišnjeg kradljivca izvršen je 3. maja, kada se nešto pre 9 sati vozio pežoom 307 u blizini pošte u Bestovju na području Svete Nedelje. Neispravne registarske tablice bile su pričvršćene na vozilo kako bi se prekrio trag kada je pobegao sa plenom. Potom je otišao do pošte prerušen sa crnom medicinskom maskom i sa crnom kapom.

Pri ulasku u ekspozituru prišao je pultu i rukama se naslonio na njega. On je radnici pokazao plastični pištolj i naredio joj da preda sav novac iz sefa. U strahu za svoj život, misleći da je pištolj pravi, poslušala je lopova i dala mu 40.097 kuna (1 evro-7,5 kuna). Zadovoljan ulovom, razbojnik je zalepio radnici usta i vezao ruke za telo i potom je zaključao u kancelariju.

Sa plenom je iz filijale pobegao do automobila, usput izgubivši nešto novca i udaljio se sa lica mesta. A nakon što mu je automobil nedugo zatim ostao bez goriva, zamenio ga je drugim sa lažnim registarskim tablicama. Svi ovi unapred sračunati potezi bili su uzaludni jer je policija nedugo zatim uspela da ga uhapsi.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track