KONOBARICA IZ SRBIJE ZAVRŠILA U HRVATSKIM NOVINAMA: Vlasnik kafića osuđen jer je radila na crno, ali priča ima NEVEROVATAN KRAJ
Foto: Profimedia

hit

KONOBARICA IZ SRBIJE ZAVRŠILA U HRVATSKIM NOVINAMA: Vlasnik kafića osuđen jer je radila na crno, ali priča ima NEVEROVATAN KRAJ

Hrvatska -

Kaznu nešto veću od hiljadu evra dužna je da plati jedna kompanija iz Splita jer su zaposlili stranu državljanku koja nije imala dozvolu za rad i boravak.

Prekršajni sud u Splitu naložio je i da direktor kompanije plati kaznu od nekih 120 evra jer su od 20. decembra 2019. do 13. januara 2020. godine zaposlili konobaricu, inače državljanku Srbije, bez potrebnih papira, piše Dalmacija danas.

- Nije im upalila odbrana kako je devojka dolazila u kafić u Trogiru da gleda kako se radi posao jer je policajce koji su tog dana kontrolisali poslovanje u kafiću poslužila i izdala im račun - navode mediji.

Devojka je inače prethodno boravila u Puli, a onda je došla u Trogir.

No, osim nezgode sa radom na crno, Srpkinja navodno ima mnogo više razloga za sreću i zadovoljstvo. Pronašla je u Seget Vranjici supruga, udala se za njega tokom postupka, a potom je od nadležnih službi zatražila svu dokumentaciju.

Potrajalo je to nekoliko mjeseci, a sada je zaposlena u istom lokalu sa svim potrebnim papirima, prenose mediji.

(Kurir.rs/Dalmacija danas/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track