RUSI PODACIMA ŠOKIRALI HRVATE: Evo koliko je plaćenika iz susedne zemlje poginulo boreći se na strani Ukrajine!
Ilustracija, Foto: Reuters, Profimedia

drama

RUSI PODACIMA ŠOKIRALI HRVATE: Evo koliko je plaćenika iz susedne zemlje poginulo boreći se na strani Ukrajine!

Hrvatska -

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su u Ukrajini ubijena 74 hrvatska "plaćenika".

Naime, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je tabelu koja, kako tvrde, sadrži broj "plaćenika" koji su došli da se bore u Ukrajinu protiv ruske invazije, broj poginulih, broj onih koji su napustili Ukrajinu i preostali broj.

„Rusko Ministarstvo odbrane prati i evidentira prisustvo svakog stranog plaćenika u Ukrajini“, objavili su na svom sajtu.

Oni tvrde da u borbenim dejstvima ne učestvuju samo plaćenici, već i oni koji su došli da obučavaju ukrajinske vojnike i pomognu u popravci zapadnog naoružanja poslatog u Ukrajinu.

U tabeli koju su objavili Rusi tvrdi se da su 204 hrvatska državljana stigla u Ukrajinu od 24. februara, početka ruske invazije. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, njih 74 su poginula, 51 je napustio zemlju, a 79 je ostalo u Ukrajini.

Indek je o ovim ruskim podacima uputio upit hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova, a odgovor ćemo dobiti kada ga dobijemo.

Za sada je poznato da je jedan hrvatski državljanin zarobljen u Ukrajini, a jedan je ranjen i vraćen na lečenje u Zagreb.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track