ISPOVEST ZAGREBČANKE KOJU JE UZNEMIRIO HRVATSKI MIG-21 Kuvala sam ručak, a onda je nešto grunulo!
Foto: Shutterstock

Presela im obuka "zrakoplovaca"

ISPOVEST ZAGREBČANKE KOJU JE UZNEMIRIO HRVATSKI MIG-21 Kuvala sam ručak, a onda je nešto grunulo!

Hrvatska -

U subotu nešto posle 12 sati Zagrepčane je uznemirio jak zvuk, a onda i detonacija. Neki su mislili da se radi o zemljotresu, ali u pitanju je bila redovna letačka obuka vojnih pilota na borbenim avionima MiG-21.

Izgleda, kako piše Večernji list nekima se ova letačka aktivnost nije nimalo dopala.

- Ovo je strašno. Kuvala sam ručak i grunulo je odjednom pa sam mislila da će mi izbiti prozore u stanu. Grozno, rekla je uznemirena čitateljka Večernjeg lista iz Novog Zagreba.

- Mislila sam da je Grički top jer sam taman pila kafu u centru, ali mi nije bilo jasno kad sam pogledala na sat. Nije svejedno. - komentarisala je čitateljika koju su reporteri Večernjeg lista zatekli u jednom kafiću na Tomislavcu.

- Ovo je debilno. U vreme rata u Ukrajini i 15 minuta nakon što sviraju sirene, pa kome je to palo napamet. - kazao je čitalac sa Črnomerca.

Kako piše Večernji list brojni građani informacije su potražili na Fejsbuku gde su posle otkrivanja što se dogodilo izrazili svoje nezadovoljstvo.

- I naravno niko nije obavestio građane. Panika, strah i neznanje je još jedan vid maltretiranja nacije. Bravo naša cenjena Vlado, stoji u jednom od komentara. Kako su naveli neki građani, pomislili su da je reč o eksploziji jer su im se zatresli prozori u stanovima.

- Sve se streslo nakon što je grunulo, kao neka eksplozija - navela je jedna korisnica.

Pre probijanja zvučnog zida, u 12 sati čule su se i sirene. One su, naime, uobičajene za svaku prvu subotu u mesecu jer se radi o, kako navodi Civilna zaštita, proveri sistema javnog uzbunjivanja.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track