VATRA OKRUŽILA 500 MEŠTANA I TURISTA KOD ŠIBENIKA: Drami u Dalmaciji se ne nazire kraj STIHIJA I DALJE VAN KONTROLE (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Večernji listi, Printscreen/Facebook/Radio Šibenik

apokaliptične scene

VATRA OKRUŽILA 500 MEŠTANA I TURISTA KOD ŠIBENIKA: Drami u Dalmaciji se ne nazire kraj STIHIJA I DALJE VAN KONTROLE (FOTO/VIDEO)

Hrvatska -

Stravičan požar koji je danas oko 11 sati zahvatio okolinu Šibenika u jednom momentu okružio je 500 stanovnika Rasline kojima je jedini izlaz bio preko mora.

Meštani tog dela Hrvatske navode da su se uplašili za živote jer ih je vatra okružila sa tri strane. Evakuacija i dalje traje, a meštanima su u pomoć čamcima i brodićima stigli stanovnici Bilica. Vatra je zahvatila i nekoliko kuća.

Predsednik mesnog odbora Marko Lokas kaže da se vozio putem okružen plamenom.

1 / 6 Foto: Printscreen/Facebook/Radio Šibenik

- Branimo šta se može odbraniti. Ovo je katastrofa! Video sam kako gori auto, krovovi, nekima je vatra ušla u kuću. Pravu situaciju još ne znamo. Ovde je haos - govori Lokas.

Dodaje da je izgorelo nekoliko kuća i da je u jednom trenutku vatra okružila mesto u kome je pored nekih 500 stanovnika bilo još toliko i turista.

- Ljude smo izvlačili van, nepokretne starce, deca su vrištala, plakala, svi su bili šokirani, ništa nismo videli... Ja sam autom doslovno prošao kroz vatru. Potpuni haos! Video sam u jednom trenutku jedva desetak metara ispred sebe. Sad se još jedva diše. Ovo je potpuna katastrofa - ponavlja Lokas.

Kaže da je izgubio pojam o vremenu kad je tačno počela drama i da su iz kuća izvlačili plinske boce da se stanje ne pogorša.

Jedini izlaz bio je prema moru.

- A iz mesta je vodio samo jedan put jer je drugi bio pod vatrom. Nema izlaza, samo more, pa je krenula evakuacija brodovima. Stigli su ljudi iz Bilica, a stanovnici su se natiskali uz obalu, na plažu, okolo sve bila je vatra. Sve je izgledalo kao iz filma katastrofe - govori Lokas.

Dodaje da delovi Rasline i dalje gore.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track