IMAO LAŽNA HRVATSKA DOKUMENTA Uhapšen i četvrti državljanin Srbije, koji je u Zagrebu prodavao marihuanu!
Foto: EPA / Stringer

IMALI PLANTAŽU U DUBRAVI

IMAO LAŽNA HRVATSKA DOKUMENTA Uhapšen i četvrti državljanin Srbije, koji je u Zagrebu prodavao marihuanu!

Hrvatska -

Hrvatska policija je uhapsila i četvrtog državljanina Srbije osumnjičenog za uzgoj i preprodaju marihuane u Zagrebu, saopšteno je iz Policijske uprave Zagreba.

Posle kriminalističkog istraživanja, 39-godišnji državljanin Republike Srbije osumnjičen je za krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droge, kao i za falsifikovanje isprava. Zagrebačka policija ranije je uhapsila trojicu državljana Srbije starosti 36, 39 i 48 godina zbog neovlašćene proizvodnje i prodaje droge. Oni su osumnjičeni da su, zajedno sa uhapšenim 39-godišnjakom, u iznajmljenoj kući u Dubravi koristeći uređaj za emitovanje svetlosti, ventilaciju i filtriranje vazduha omogućili sadnju i uzgoj marihuane. Nakon sazrevanja su je sušili, usitnjavali, merili i pakovali, nakon čega su je prodavali na crnom tržitu.

Policija sumnja da se 39-godišnji državljanin Srbije koristio falsifikovanu ličnu kartu Republike Hrvatske na ime treće osobe prilikom potpisivanja ugovora o rentiranju s vlasnikom kuće na području Dubrave, u kojoj su osumnjičeni uzgajali marihuanu. Ugovor je overio javni beležnik ne posumnjavši u ispravnost ličnog dokumenta. Prilikom sprovodenja kriminalističkog istraživanja nad ranije uhapšenim državljanima Srbije obavljen je pretres kuće u Dubravi.

- U kući su pronađene dve improvizirane laboratorije s opremom za veštački uzgoj biljaka, 11.000 grama lišća i granja marihuane, 680 grama marihuane, 284 zasađene stabljike visine od 40 do 140 centimetara, dve vage, oprema za pakovanje i jedan pištolj kalibra 7,65 milimetara s pripadajućim okvirom, navela je zagrebačka policija.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track