PIJAN UDARIO DETE PA POBEGAO: Smenjen šef kabineta potpredsednice vlade Hrvatske
Foto: Youtube prtscr / Emergency München

hrvatska

PIJAN UDARIO DETE PA POBEGAO: Smenjen šef kabineta potpredsednice vlade Hrvatske

Hrvatska -

Vlada Hrvatske smenila je Dalibora Šempera, šefa kabineta potpredsednice vlade Anje Šimprage, javlja Indeks.

Šemperu je u Karlovcu na predlog Opštinskog državnog tužilaštva određen istražni zatvor nakon izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je u petak uveče kod Gračaca pijan teško povredio dete i pokušao da pobegne.

Istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu Elma Kaleb Mamić potvrdila je Hini nakon dvosatnog ročišta da je prihvatila predlog tužilaštva i odredila jednomesečni istražni zatvor osumnjičenom zbog opasnosti od uticanja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

Karlovačko Opštinsko državno tužilaštvo tereti 45-godišnjeg vozača da je zbog stanja u kojem nije bio sposoban da učestvuje u saobraćaju skrenuo na suprotni deo kolovoza, a zatim i izvan kolovoza, gde je prednjim delom vozila naleteo na 10-godišnje dete.

Dete je zadobilo višestruke teške povrede, a vozač mu nakon nesreće nije pružio pomoć iako je to mogao da učini i da nikoga ne ugrozi, navode iz tužilaštva.

Hrvatski mediji su preneli da je Šemper upravljao automobilom sa 0.94 promila alkohola, a da ga je posle nesreće zaustavila i sa njim sačekala policiju grupa mladića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track