POŽAR NA HVARU LOKALIZOVAN, VATRENA NOĆ U CRIKVENICI! Vatrogasci: Situacija na terenu od jutros bolja
Foto: Printscreen YouTube

gori duž obale

POŽAR NA HVARU LOKALIZOVAN, VATRENA NOĆ U CRIKVENICI! Vatrogasci: Situacija na terenu od jutros bolja

Hrvatska -

Nakon 18 sati borbe sa vatrenom stihijom, u ponedeljak ujutro, oko 7 sati, lokalizovan je požar na Hvaru, rekao je županijski vatrogasni narednik Ivan Kovačević.

Kako je jutros rekao za Hinu, s područja Imotskog i Omiša jutros je na Hvar poslato 18 vatrogasaca koji će da zamene svoje kolege i to sve dok požar ne bude proglašen da je ugašen.

- Situacija na terenu je puno bolja. Požar je lokalizovan, a mi verujemo da ćemo do kraja dana moći da ga proglasimo ugašenim, rekao je Kovačević.

Požar je buknuou nedelju na potezu Vrbanj-Dol kod Starog Grada oko 12,50 sati u gustoj borovoj šumi gde je izgorelo 10 hektara borovine. Dogodila se i tragedija kada je stariji meštanin, u pokušaju da spasi svoj bager, zbog vatre koja mu se približila izgubio život.

U jednom su trenutku čak su i kuće bile ugrožene, ali vatrogasci su buktinju uspeli da odmaknu od stambenih objekata.

Ugašen požar kod Dubrovnika

Ni za dubrovačke vatrogasce noćas nije bilo predaha. Malo pre ponoći buknuo je šumski požar ispod mesta Gornjeg Brgata. Na intervenciju su izašli pripadnici Javne vatrogasne brigade Dubrovački vatrogasci i DVD-a Župa Dubrovačka. Uprkos jakoj buri požar je nešto posle sat vremena stavljen pod kontrolu.

Požar i u Crikvenici

Takođe, na Velebitu sedmi dan gore dva požara, na brdu Panos kod naselja Rizvanuša i kod Lovinca na Malom Goliću, a opasnost od širenja raste, zbog povremenih eksplozija zaostalih mina i bure koja jača.

Sinoć je u jednom trenutku bilo i dramatično kod Crikvenice. Oko 2 ujutro buknula je vatra, izgledalo je poprilično opasno, ali čini se da su vatrogasci ipak uspeli da stave buktinju pod kontrolu nešto pre 7 sati.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track