ZAGREBAČKI RESTORAN OPRAO OBRAZ HRVATSKIM UGOSTITLJIMA: Zapošljavamo i iz Niša i iz Omiša, crne, bele, žute...
Foto: Shutterstock, Printscreen

bravo

ZAGREBAČKI RESTORAN OPRAO OBRAZ HRVATSKIM UGOSTITLJIMA: Zapošljavamo i iz Niša i iz Omiša, crne, bele, žute...

Hrvatska -

Nakon što je picerija Samobor Lock Dovn izazvala ogorčenje širom zemlje svojim rasističkim, diskriminatornim oglasom za posao, vlasnik popularnog zagrebačkog restorana odlučio je ovu negativnu reklamu pretvoriti u nešto pozitivno.

Naime, La Štruk, jedan od omiljenih zagrebačkih restorana, objavio je oglas za posao na svom Fejsbuk profilu. Traže još ljudi za rad u kuhinji, a kažu da primaju "i 'crne' i 'bele' i 'žute' i one iz Niša i one iz Omiša i iz Praga i Karlobaga, iz Gane i Podstrane" .

Restoran
foto: Printscreen

U roku od nekoliko sati objava je zaradila stotine 'lajkova' i brojne komentare, među kojima ima više i manje pozitivnih. Uz komentare koji hvale inkluzivnost i smisao za humor restorana, bilo je i onih koji su vređali migrante i sugerisali da La Štruk „traži radnu snagu na glavnoj stanici“.

Podsetimo, pre nekoliko dana u javnosti je digla prašinu kada je vlasnik picerije u Samoboru objavio oglas za posao u kojem je napisao da mu nedostaju dobri pizza majstori, ali da ne želi da zaposli strane radnike. O njima je govorio krajnje pogrdno, napisavši da su se na njegov oglas javili „Pakistanci, Bangladešani i niški četnici“.

Kurir.rs/Večernji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja