UBIO BRATANCA, IŠAO PO SELU I REŠETAO, A ONDA ZAPALIO KUĆU I ZAPEVAO: Novi detalji krvavog pira pomahnitalog penzionera u Karlovcu
Foto: Printscreen

užas

UBIO BRATANCA, IŠAO PO SELU I REŠETAO, A ONDA ZAPALIO KUĆU I ZAPEVAO: Novi detalji krvavog pira pomahnitalog penzionera u Karlovcu

Hrvatska -

Penzioner osumnjičen za ubistvo jedne i ranjavanje dve osobe kod Karlovca navodno je bio u rodbinskim vezama sa žrtvom.

Svedoci krvavog pira u naselju Lemić Brdo kažu da je Ivica P. ubio bratanca Stjepana L. (69), a prethodno je sa automatskom puškom išao po selu i pucao po kućama i automobilima.

- Kažu mi da je izrešetao četiri-pet kuća i nekoliko automobila. Ubio je bratanca koji živi preko puta njega. On živi usred sela, ja sam na kraju, ali je došao do moje kuće i sve redom rešetao. Brat mi kaže da su pobegli na sprat, četvoročlana porodica, tako su se spasili, ubio bi i njih - rekla je za Jutarnji list prestrašena meštanka Karlovca.

Dodaje da je pomahnitalom penzioneru bratanac prošle nedelje doterao drva za zimu da se ne smrzne.

Meštani navode da je Ivica P. pre penzije radio u HEP-u i da nije bio druželjubiv. Živeo je samotnjački sa uvek spuštenim roletnama na kući i bez ikakvih kontakata sa susedima. Znao je da pravi probleme i puca iz oružja zbog čega je često dolazila policija.

- Uzimali bi mu oružje, ali je on valjda uvek imao nekih zaliha - kaže žena.

Pre nego što ga je uhapsila policija navodno je pokušao da zapali sopstvenu kuću.

Došla mu je žuta minuta

Supruga ubijenog muškarca došla je do policijskog punkta gde je saznala za strašnu vest. Zbog šoka joj je pozlilo pa joj je u kolima hitne pružena pomoć, a onda je odvezena s mesta događaja.

- Ne znam šta bi bio motiv. Vikao je da će sve pobiti, ljubomoran što drugi imaju kuće i aute, ljubomora, alkohol, psihički problemi, ko će ga znati. Došla mu je žuta minuta - govori meštanka Lemić Brda.

Krenuo pijan u pohod

Dnevnik navodi da je ubica u kući imao arsenal oružja. Susedi navode da je u ubilački pohod krenuo pijan.

- Čula sam da se puca, ali nisam imala pojma o čemu se radi. Susedi su šokirani. Koliko čujem, ubio je svog bratanca, od ujaka sina - rekla je jedna od meštanki naselja Lemić Brdo.

Dodala je da je psihički bolesnik i da je hrvatski branitelj.

- Ne znam zašto mu nisu oduzeli oružje. Njemu je policija ranije već oduzela deo oružja - dodala je meštanka.

Dodaje da je ivica P. ljubomoran na svoju ženu i da su se jutros njih dvoje tukli.

- Bio je pijan, a pre nego što su ga uhvatili zapalio je svoju kuću pa zapevao "Gori gora, gori borovina" - navodi meštanka.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja