IZNERVIRAO SE ZBOG IZBORA U BIH: Nasilnik ženi razbio glavu stolicom, uadrio i ćerku
Foto: Shutterstock, Ilustracija

užas

IZNERVIRAO SE ZBOG IZBORA U BIH: Nasilnik ženi razbio glavu stolicom, uadrio i ćerku

Hrvatska -

Sud u Splitu odredio je jednomesečni istražni zatvor 56-godišnjem pomorcu iz Splita koji je u nedelju suprugu izudarao stolicom, a šakom svoju ćerku.

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, Splićanin se pod uticajem alkohola iznervirao prateći tok izbora u BiH na televiziji.

Muškarac je uhapšen pod sumnjom na to da je poslednje dve godine psihički zlostavljao suprugu i ćerku tako što ih je nazivao pogrdnim imenima zbog toga što mu žena ima srpsko-bošnjačko poreklo.

Legao na ženu i jastuk joj pritisnuo na glavu

Sve je kulminiralo u nedelju u 17 sati nakon ručka kada je vidno pijani 56-godišnjak bez povoda počeo da psuje suprugu zbog njenog porekla.

Kako bi izbegla fizički napad, žena je situaciju pokušala da okrene na šalu, ali je nasilnik uzeo jastuk i njime je udario. Potom je sa svojih 110 kilograma težine legao na ženu te joj jastuk stavio na glavu. Pritiskao ju je i vređao.

Suprugu dva puta udario stolicom

Tada je njihova punoletna kći izašla iz sobe i vikala na oca da pusti majku. Prema policijskom izveštaju, to je ženi spasilo život jer ju je suprug mogao ugušiti. Nasilnik je tada krenuo prema ćerki, majka je stala između njih, a on je izgubio ravnotežu i pao.

Nakon što je ćerka pokušala da ga smiri, otac ju je uhvatio za vrat. Majka ga je povlačila, što ga je kratko omelo, a onda je ćerku udario šakom po ustima. Supruga ga je tada polila vodom, on se okrenuo prema njoj, sapleo i pao te je udario glavom. Potekla je krv, što ga je dodatno razbesnelo.

Suprugu je gurnuo na pod, uzeo stolicu i njome dva puta udario ženu. Prvi udarac je dobila u ruku, a drugi joj je razbio glavu. Majka i kći uspele su nekako da pobegnu iz stana i nazovu policiju. Policija je odmah uhapsila nasilnika, a žena je prevezena u bolnicu, gde su joj ušili rane.

Muškarac je u istražnom zatvoru na Bilicama završio zbog opasnosti od uticaja na svedoke i opasnosti ponavljanja dela, piše Slobodna Dalmacija.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track