PRIZOR IZ STUDENTSKE MENZE ZGROZIO CEO REGION: Sve objavljeno na mrežama, morali da reaguju i nadležni! ODVRATNO (FOTO)
Foto: Printscreen HRT

užas u domu

PRIZOR IZ STUDENTSKE MENZE ZGROZIO CEO REGION: Sve objavljeno na mrežama, morali da reaguju i nadležni! ODVRATNO (FOTO)

Hrvatska -

Inspekcija zagrebačkog Studentskog centra izvršila je vanredni nadzor nakon što je u Fejsbuk grupi zagrebačkog Studentskog doma Stjepan Radić objavljena slika panirane bečke šnicle iz studentske menze uz koju je objavljen i komentar da se na hrani mogu videti crvi.

"Pregledom fotografija na društvenim mrežama i portalima vidljiv je deo paniranog bečkog odreska koji po svojoj površini nije svojstven za taj proizvod jer sadrži beličaste tvorevine veličine 5-6 mm, ispucane površine nalik na crve. Prema izričitim tvrdnjama šefice kuhinje, kao i zaposlenih koji su obavljali predpripremu i pripremu namirnice, nije reč o crvima nego se radi o zrncima riže koji su dospeli u smesu za paniranje, pa su nakon toga podvrgnuti prženju u fritezi“, stoji u saopštenju koje je redakciji portala Dnevnik.hr poslao upravnik Studentskog centra Mirko Bošnjak.

Navodi da je izvršeno probno pohovanje s običnim prezlama i onima kojima je dodato malo pirinča.

"Nakon prženja u fritezi vidljiv je identičan nalaz kao na fotografijama koje su prikazane na portalima jer je riža na površini poprimila ispucani izgled koji neodoljivo podseća na crve. Takođe valja spomenuti i činjenicu da su crvi belančevine pa bi na visokoj temperaturi prženja potamneli poput drugog mesa", piše u saopštenju i dodaje se da "navedena namirnica nije predstavljala opasnost za zdravlje i život konzumenata, nego svojim izgledom nije zadovoljavala".

Ipak, navodi se i da u trenutku kontrole sporne namirnice nisu zatečene u gotovom stanju. Bošnjak je najavio da će prikupiti pisane izjave svih učesnika u procesu pripreme, termičke obrade i posluživanja namirnica, a studentima se izvinio na neprijatnostima i pozvao ih da i dalje budu kontrolori kvaliteta usluge studentske menze.

"Pozivam studente koji su imali prigovor na kvalitet hrane da se jave u moju kancelariju i možemo, ako studenti žele, uz obavezne mere sanitarno higijenskih propisa u objektima koji posluju sa hranom, ponoviti testiranje koje je inspekcija napravila", istakao je Bošnjak.

Ipak, ako je suditi po društvenim mrežama još ima onih koje ovaj test nije ubedio.

(Dnevnik.hr)

Bonus video:

02:06

Ministar otkriva: Da li je zdrava hrana nužno i zdrava?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track