PIJANE TINEJDŽERKE SE TUKLE NASRED ULICE: Vređale se, psovale i čupale, a za to sada moraju dobro da PLATE
Foto: Shutterstock, Ilustracija

makljaža

PIJANE TINEJDŽERKE SE TUKLE NASRED ULICE: Vređale se, psovale i čupale, a za to sada moraju dobro da PLATE

Hrvatska -

Na ulici u Novoj Gradiški devojke od 18 i 19 godina narušavale su javni red i mir tako što su se jedna drugoj pogrdno obraćale, da bi se potom i fizički sukobile.

Incident se dogodio sredinom novembra prošle godine ispred jedne pekare oko 6.30 sati, a sada je stigla i presuda

One su okrivljene i osuđene za žestoku tuču koja se dogodila u povratku iz noćnog provoda.

Obe devojke bile su pod dejstvom alkohola i remetile su javni red i mir. U presudi piše da je mlađa devojka naduvala 1,28 promila alkohola, dok je druga, devetnaestogodišnjakinja, imala 0,28 promila alkohola u krvi.

- Glasno vičući upućivale su obostrano pogrdne reči i psovke: P*čka ti materina, k*rvo jedna obična, ti se j*beš za 20 evra, pogledaj na što ličiš, kravetino - stoji u presudi.

Teške reći upućivale su jedna drugoj više puta, a nakon toga je došlo i do fizičkog obračuna uhvativši se rukama za vrat i kosu i udarivši jedna drugu više puta po glavi i telu. Osamnaestogodišnjakinja je imala vidljive povrede u vidu ogrebotina na licu i vratu, dok druga devojka nije, zaključak je sudije.

Obe su dobile novčane kazne od 500 kuna (oko 7.700 dinara). Policiji moraju da plate i 120 kuna (oko 1.850 dinara) za sudske ​​troškove i 80 kuna (oko 1.230 dinara) za alkotest. Ukupno, dakle, po 700 kuna, odnosno oko 11.000 dinata.

Presuda je konačna i na nju se može podneti žalba u zakonom propisanom roku, piše hrvatska Danica, a prenosi Index.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track