ŽELJKA UBIO BRAT, PA PRIJAVIO NJEGOV NESTANAK! Policija posle tri godine otkrila zastrašujuće detalje
Foto: Shutterstock, Ilustracija

okončana istraga

ŽELJKA UBIO BRAT, PA PRIJAVIO NJEGOV NESTANAK! Policija posle tri godine otkrila zastrašujuće detalje

Hrvatska -

Hrvatska policija rešila je slučaj nestanka Željka Šlibara (51) iz Kutine, a osnovano se sumnja da ga je usmrtio pedesetšestogodišnji brat koji je zatim sakrio telo u obližnjoj šumi, piše Sisak.info.

Kako piše ovaj hrvatski portal osumnjičeni je zatim policiji prijavio nestanak brata tvrdeći da se 6. oktobra 2020. udaljio sa mesta stanovanja i detaljno opisao u što je bio obučen.

Šta je policija otkrila?

Policija je na konferenciji za medije naglasiča da je reč o višegodišnjoj kriminalističkoj istrazi u kojoj je priveden pedesetšestogodišnji muškarac zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo, na štetu muškarca (51) čiji je nestanak prijavljen bio krajem oktobra 2020.

"Željko je žrtva ubojstva bliske osobe, tačnije brata, koji j je policiji i prijavio njegov nestavak", saopštila je sisačka policija.

"Radilo se o bolesnoj, teško pokretnoj osobi, a osumnjičeni je telo sakrio u blizini mesta stanovanja. Početkom marta pronađeni su delova tijela i odeće za koje se naknadno otkrilo da se radi o nestaloj osobi", rekao je na konferenciji Luka Pešut, načelnik PU sisačko-moslovačke.

"Radi se o osobama koje se međusobno poznaju, dokazi su tajni, ne možemo govoriti o detaljima samog nestanka, naglašeno je da se stvorila sumnja da se ne radi o nestanku osobe pa je započeta kriminalistička istraža koja je trajala do jučerašnjeg dana i danas ta osoba u jutarnjim satima predana pritvorskom nadzorniku", naglašeno je u policiji.

Nestanak je prijavljen od strane porodice, poručeno je na konferenciji za medija, a osoba je pronađena ne dojavom građana, nego radom policijskih službenika.

Ko je ubijeni Željko Šlibar

"Šlibar je rođen 3. decembra 1968. godine, a prijavljeno prebivalište mu je u kutinskoj Ulici Matije Gupca. Srednje je telesne građe, visok oko 175 cm, smeđe kratke kose s čeonom ćelavosti, smeđih očiju i teško pokretan. U vreme nestanka bio je obučen u crni donji deo trenerke, tamnu majicu dugih rukava s belim ovratnikom i patike", objavila je tada policija.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog navedenog slučaja za danas najavili konferenciju za medije.

Kurir.rs/Index.hr,Sisak.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track