JAK VETAR KOD GAREŠNICE PODIGAO ŠUPU I NOSIO JE 7 METARA PRE NEGO ŠTO JE PALA NA ŠTALU: Vlasnici nemo posmatrali sve! (FOTO)
Foto: MUP Hrvatske

ostali u šoku

JAK VETAR KOD GAREŠNICE PODIGAO ŠUPU I NOSIO JE 7 METARA PRE NEGO ŠTO JE PALA NA ŠTALU: Vlasnici nemo posmatrali sve! (FOTO)

Hrvatska -

"Vetar je podigao celu konstrukciju, unutra su bile mašine, traktor, ostali su samo temelji. Šupa je odletela sedam metara do drugog dela štale sa 200 ovaca i 100 jagnjadi. Hvala Bogu, niko nije povređen, priča za hrvatski portal 24.sata.hr gazda Matko iz mesta Plašnik kod Garešnice u Hrvatskoj o posledicama nevremena koje je u subotu zahvatilo Hrvatsku.

"Ujutru smo nahranili ovce, moj muž je samo izašao napolje po drva. Čuo je neko klokotanje, škripu, samo se okrenuo i video kako šupa leti i završava u štali gde su naše ovce i jagnjad".

Bilo je to u subotu oko 11 sati, a njen sin, vlasnik imanja Matko Sotinac, detaljnije je opisao ogromnu materijalnu štetu.

"Podigao je celu konstrukciju, unutra su bile mašine, traktor, ostali su samo temelji. Šupa je odletela sedam metara do drugog dela štale sa 200 ovaca i 100 jagnjadi. Nije to mala šupa, 15x7 metara i visoka četiri, letela je kao igračka, a nema ni pet meseci, priča Matko.

"Mučiš se, zaradiš, nešto uradiš, a onda ostaneš bez ičega. Hvala Bogu da u svemu ovome niko nije stradao. Izvukli smo crep ispod ovaca , izgubili smo lim za 25.000 kuna - dodaje Sotinac i ističe da će tek u nedelju početi sanaciju glavne štete, pošto je vetar nemilosrdno duvao do juče uveče.

Kurir.rs/24.sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track