OVOG NEMA NI U FILMU: Zagrepčanin (37) uverio Slovenca da je reinkarnacija boga Višne pa ga zatvorio i zlostavljao mesec dana!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

vrbovao ga preko društvenih mreža

OVOG NEMA NI U FILMU: Zagrepčanin (37) uverio Slovenca da je reinkarnacija boga Višne pa ga zatvorio i zlostavljao mesec dana!

Hrvatska -

Zagrebačka polciija osumnjičila je Damjana P. (37) za protivpravno hapšenje dvadesetdvogodišnjeg Slovenca. Agonija je trajala mesec dana, posle čega je žrtva pozvala slovenačku policiju.

"Ja sam tajni agent, specijalista sam za katastrofe i spasilac sveta, predstavljao se Damjan P. (37) sa zagrebačke Trešnjevke lakovernom Slovencu Ž. F. (22).

Upoznali su se putem društvene mreže u avgustu 2022. godine. Slovenac je tražio istomišljenika s natprirodnim sposobnostima, a Damjan ga je uspeo uveriti da je on baš takva osoba.

Kako je portal 24 sata hr nezvanično saznao uverio je Slovenca da je on reinkarnacija boga Višnu koji, prema hinduističkom verovanju, silazi s neba na zemlju kažnjavati zločince i nagraditi dobre ljude.

Bilo je to dovoljno da se lakoverni Slovenac početkom januara zaputi u Zagreb na susret sa svojim, ali i "spasiocem" sveta. Doveo ga je u stan na Trešnjevci, gde su trebali imati seanse, ali stvar se otela kontroli.

Slovenac je posle mesec dana pao u duboko stanje depresije i osećao se bezvrednim. S gotovo suicidalnim namerama pozvao je slovenačku policiju.

Oni su o svemu obavestili kolege u Zagrebu, koji su uhapsili Zagrepčanina i posle kriminalističke istrage krivično prijavili zbog sumnje u krivično delo protivpravno oduzimanje slobode.

Ove navode potvrdila je i zagrebačka policija koja je dodala i da je osumnjičeni zlostavljao žrtvu, nije davao hranu, kao i da su za osumnjičenog posle ispitivanja tražili protvor, ali je državno tužilaštvo to odbilo.

Naime, naloženo je mera opreza i zabrane približavanja žrtvi. Ako mu krivica bude dokazana preti mu tri godine robije.

Kurir.rs/24.sta.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track