NEMAC VLASNIK HOTELA RAZBESNEO MEŠTANE OSTRVA ŠIPAN: "Šta je sledeće, ako se ne pronađe krivac streljaće 12 muškaraca na rivi?"
Foto: Shutterstock

sukob zbog isečenog stoletnog hrasta

NEMAC VLASNIK HOTELA RAZBESNEO MEŠTANE OSTRVA ŠIPAN: "Šta je sledeće, ako se ne pronađe krivac streljaće 12 muškaraca na rivi?"

Hrvatska -

Vlasnik Hotela Šipan na istoimenom ostrvu, Nemac Rajnhard Alan Rade razbesneo je meštane. Netko je, tvrdi, na njegovoj zemlji posekao stablo pa je ponudio 5000 eura onome čiji tragovi dovedu do počinitelja, a sve je prijavio i policiji.

Po otoku su postavljene obavijesti da je posječen stoletni hrast pre sedam dana i da se radi o nepoštivanju privatnog posjeda.

Kako piše Dubrovački list, meštani su ogorčeni ovakvim postupanjem vlasnika hotela, pa su mu tako javno ostavili poruku u kojoj ga optužuju za uzurpaciju i krađu javnog prostora.

"Ovaj način pisanja je nečuven, ne bi da su stavili u proglasu pa ako se ne pronađe krivac, strijeljaće se dvanaest muškaraca na rivi. Mislio sam da je zezancija povodom karnevala", komentarisao je jedan meštanin.

Gradska vijećnica Olga Murati upozoravala je, tvrdi, na problem nekoliko puta.

"Očekujem da komunalni odel konačno zaštiti javnu površinu za koju se mora uzimati koncesija, a hotel to ne radi", kaže Murati.

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanske potvrdila je da je nemački državljanin 15. veljače prijavio da je posečen hrast na njegovom zemljištu, a procenio je štetu na 1200 eura.

(Kurir.rs/Dnevik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track