STRADALI U MINSKOM POLJU: Tela hrvatskih pirotehničara jedva izvukli, uviđaj prekinut zbog mraka
Foto: Profimedia

STRADALI U MINSKOM POLJU: Tela hrvatskih pirotehničara jedva izvukli, uviđaj prekinut zbog mraka

Hrvatska -

Uviđaj posle pogibije dvoje pirotehničara u Lici prekinut je oko 19 sati jer je pao mrak, ali i zato što se radi o velikom i nepristupačnom području od oko 800.000 kvadratnih metara.

Poslove razminiranja na ovom delu Like sprovodi preduzeće iz Požege Zeleni kvadrat, a podizvođač im je poduzeće Cor, prenosi Index.

Policijska uprava ličko-senjska primila je dojavu o nesreći u tom mestu nedaleko od Korenice u 13:18. Uviđaj je počeo u 17:30, kad su osigurani uslovi s obzirom na to da se radi o području s mnogo mina.

Kako je Hini rekla portparolka PU Maja Brozičević, najpre je trebalo pregledati, a zatim i razminirati minsko polje te izvući poginulu pirotehničarku. Tek nakon toga je mogao početi uviđaj.

Šef Direktorata civilne zaštite Damir Trut rekao je da je dvoje pirotehničara danas poginulo pri razminiranju nepristupačnog brdsko-planinskog području pokrivenog šumom koje je moguće razminirati samo ručnim radom.

Taj predeo se tokom rata devedesetih godina nalazi u zoni brojnih sukoba tako da je zagađen velikim brojem mina, dodao je on.

Od 1998. do danas od mina su u toj županiji poginule 23 osobe.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track