POKUŠAJ UBISTVA U ZAGREBU: Muškarac istrčao iz crnog BMW-a, taksisti pucao u glavu, plavuša koja je vozila potom je dala PUN GAS
Foto: Shutterstock

drama u zagrebačkom naselju Španski

POKUŠAJ UBISTVA U ZAGREBU: Muškarac istrčao iz crnog BMW-a, taksisti pucao u glavu, plavuša koja je vozila potom je dala PUN GAS

Hrvatska -

Hrvatska policija i dalje traga za napadačem koji je sinoć pucao u glavu muškarcu na parkingu u zagrebačkom naselju Špansko.

Do pokušaja ubistva je došlo sinoć u 19.40 u Ulici Dobriše Cesarića. Jednim hicem u glavu upucan je Krešimir G. (43), a počinilac je pobegao. Policija je sinoć ogradila veći deo parkirališta na kojem je došlo do pucnjave, a na tlu je ostala velika lokva krvi.

Hrvatski mediji prenose da je ranjeni čovjek prevezen u bolnicu, jer mu je, prema nezvaničnim informacijama, pucano u glavu, a da je muškarac koji je pokušao da ga ubije pobegao automobilom “BMW”.

– Sedeo sam tu na klupi preko puta. Muškarac je istrčao iz crnog BMW-a i upucao čoveka u glavu. U autu je bila i žena. Imao je, koliko mi se čini, oko 45 godina. Pošto je pucao, muškarac je otrčao do auta, radilo se o crnom “bmw-u sedmici”, i punim gasom izjurio sa parkiringa – ispričao za Jutarnji list svedok pokušaja ubistva.

Kako se saznanje, “BMW” je vozila misteriozna plavuša, koja je nakon pucnjave krenula u rikverc i prešla preko ivičnjaka.

Ranjeni čovek hitno je prebačen bolnicu i stanje mu je kritično zbog teške povrede glave. Završio je na operaciji i životno je ugrožen.

- Ne znam što je bilo - rekla je kratko tašta upucanog, koji sa porodicom živi u prizemlju stambene zgrade u Ulici Dobriše Cesarića. Žena je zatim jednog od žrtvinih sinova, dečaka koji je jecao, povukla s prozora.

Predstavnik stanara zgrade u kojoj živi žrtva rekao je kako je pre pucnjave čuo galamu, ali da na to nije obraćao pažnju.

- On je divan čovek i sused, znam da se bavio taksiranjem. Pre te pucnjave čuo sam neku galamu, ali nisam na to obraćao pažnju i otišao sam u stan. Brzo nakon toga vidio sam policiju - rekao je predstavnik stanara zgrade.

Iz policije su potvrdili kako je došlo do pokušaja ubijstva vatrenim oružjem, a za počiniocem se intenzivno traga.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track