PLENKOVIĆ OSTAJE I DALJE PREMIJER: Propao plan opozicije o smeni! 56 poslanika glasalo ZA, njih 77 protiv
Foto: EPA / Stéphanie Lecocq

sabor hrvatske

PLENKOVIĆ OSTAJE I DALJE PREMIJER: Propao plan opozicije o smeni! 56 poslanika glasalo ZA, njih 77 protiv

Hrvatska -

Hrvatski sabor danas je glasao o iskazivanju nepoverenja predsedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću. Glasalo je 134 zastupnika od kojih je 56 bilo za, 1 suzdržani i 77 protiv.

Opoziv je na dnevnom redu zasedanja Sabora na predlog 33 opozicinona zastupnika. Da bi se odluka usvojila bilo je neophodno da za nju glasa 76 zastupnika.

Predlog za pokretanje pitanja poverenja Andreju Plenkoviću bio je prva tačka na dnevnom redu. Opozicija je zatražila pauzu od 10 minuta uoči glasanja. Bilo je i prepucavanja između opozicije i vladajućih.

Tokom iznošenja pauze, opozicioni zastupnici su naveli niz propusta u radu vlade Plenkovića među kojima je smjena 22 ministra, nesprovođenje odgovarajućih reformi, usvajanje zakona za koja se sumnja da su prošli isključivo zbog primanja mita.

"Plenković je na čelu sistema koja ne funkcioniše. Vidimo kako izgleda borba protiv inflacije, obnova i korištenja evropskih fondova. Hrvatska je okovana korupcijama i aferama. Ne može se sve ni nabrojati koliko toga ima", rekao je Peđa Grbin u ime kluba zastupnika SDP-a.

Kurir.rs/Klix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track