MISTERIOZNO UBISTVO ŽELJKA ŠOKIRALO KOMŠIJE: Oko kuće mu se motali sumnjivi tipovi, OVO JE NESTALO IZ DVORIŠTA VARAŽDINCA!
Foto: Printscreen/Nestali.hr, Shutterstock

zločin u varaždinu

MISTERIOZNO UBISTVO ŽELJKA ŠOKIRALO KOMŠIJE: Oko kuće mu se motali sumnjivi tipovi, OVO JE NESTALO IZ DVORIŠTA VARAŽDINCA!

Hrvatska -

Željko Hatlak (56) je muškarac čije telo je juče pronađeno u Varaždinu, a za kojega je PU Varaždinska danas utvrdila da je ubijen.

Nestanak muškarca varaždinska policija je prijavila 5. marta. Od tada do juče posle podne, kad je varaždinska policija saopštila da je pronađeno telo neidentifikovanog muškarca, kretanje Željka Hatlaka za policiju i njegovu rodbinu još je bila misterija.

Varaždinska policija je danas saopštila da je utvrđen identitet muškarca čije telo je pronađeno u utorak, i da je utvrđeno da je preminuo nasilnom smrću. Policija ne odaje identitet ubijenog muškarca, ali kako piše Jutarnji list radi se upravo o Željku Hatlaku.

Željko Hatlak
foto: Printscreen Nestali.hr

- Šokirani smo nestankom, a sad i ovim otkrićem da je mrtav. Ni sa kim u ulici se nije previše družio. Bio je povučen, u toj kući je živeo sam koliko znamo. I retko smo ga, iskreno, u njoj viđali. Neko vreme je radio i u inostranstvu, barem je tako govorio u prolazu kad bi ga pitali, ali detalje iz njegovog života ne znam - kaže jedna Hatlakova komšinica.

Drugi komšija dodaje da je pre nekih mesec dana na njegovu kapiju došlo nekoliko muškaraca.

- Mislim da su bila trojica, došli su u nekom tamnom većem automobilu, tipa "audi" ili "mercedes", nisam obraćao pažnju na detalje. Nećkali su se oko ulaska u njegovo dvorište. Jedan je u tom trenutku i telefonirao. Verujem da su ga tražili ciljano, no kratko su se zadržali i otišli. Do vrata njegove kuće, barem taj put, nisu došli - dodaje drugi komšija.

Komšija iz ulice kažu da je Hatlakova ćerka došla iz inostranstva kada je dočekala šokantna vest. Priča se i da u dvorištu nema njegovog traktora ni automobila, pa se ne isključuje da je Hatlak bio žrtva oružanog napada.

Obitelj Hatlak poznata je u Varaždinu. Otac Željka Hatlaka bio je poznat kao vatrogasni komandant DVD-a Varaždin i kao jedan od prvih mehaničara za bicikle i šivaće mašine u Varaždinu, dok je sin Željko, kaže sused, bio čudan.

- Čudak, uvek se ponašao nedruštveno, nikad nije došao u DVD, prolazio je spuštene glave i ni sa kim nije komunicirao. Čime se bavio ni mi, komšije, nismo imali pojma. Još je znao da dolazi jedno vreme u radionicu, ali onda je radionica zatvorena. Navodno je bio rastavljen i ima sad već punoletnu ćerku i sina, koji nisu živeli sa njim.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja