ZAGREBAČKI KUVAR IZ PAKLA DOBIO OTKAZ: U osnovnoj školi radio osam godina, kad su pogledali nadzorne kamere ODMAH JE NAJUREN
Foto: Shutterstock

ugrozio zdravlje dece

ZAGREBAČKI KUVAR IZ PAKLA DOBIO OTKAZ: U osnovnoj školi radio osam godina, kad su pogledali nadzorne kamere ODMAH JE NAJUREN

Hrvatska -

Dugogodišnji kuvar osnovne škole u Zagrebu dobio je direktan otkaz pošto su nadzorne kamere u školi otkrile njegovo ponašanje.

U osnovnoj školi u Zagrebu navode kako je kuvar "definitivno izgubio svako poverenje budući da su njegovi postupci protivni zdravoj životnoj logici i suprotstavljeni civilizacijskim i higijenskim minimumima koji se očekuju od svake prosečne osobe, a tim više od radnika na mestu kuhara".

"Osnovna škola je mesto gdje se ne sme ugrožavati niti dovoditi u pitanje zdravlje učenika te škola ima nultu stopu tolerancije za svaki oblik grubog kršenja radnih obaveza koji za sobom imaju posledicu nehigijenu i zdravstvenu neispravnost hrane koja se poslužuje učenicima", kažu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Šta se zapravo desilo taj dan? Nakon što je direktorica škole pregledala snimke kamera, nije imala nikakvih dilema – kuvaru je odmah dala direktni otkaz, a sve je na kraju potvrdio i sud, koji je odbio kuvarov zahtev da se vrati na posao.

On je jutra učenicima drugog razreda osnovne škole poslužio kriške namazanog hleba koje su mu s dve tacne pale na pod.

Umesto da ih baci, kuvar ih je pokupio nazad na tacne, te potom opet presložio u kuhinji. Namazani komedi hleba potom su servirani učenicima.

Jednu od posuda koja mu je pala na pod nije oprao, već je u istu stavio hranu i posložio hranu na tacnu namenjenu posluživanju deci;

Šoljice koje su bile na podu nije oprao sredstvom za pranje, već ih je samo isprao i složio;

Tokom gore opisanih radnji, kuvar je maknuo zaštitnu masku s lica, dirao je rukama lice i nastavio obavljati poslove u kuhinji bez pranja ruku.

Kuvar je u zagrebačkoj osnovnoj školi radio osam godina.

(Kurir.rs/Danica.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track