ORKANSKI UDARI VETRA NA JADRANU: Bura odnela fasade, vatrogasci se bore sa srušenim stablima, SNEG PADA, saobraćaj obustavljen!
Foto: Profimedia

Nevreme u hrvatskoj

ORKANSKI UDARI VETRA NA JADRANU: Bura odnela fasade, vatrogasci se bore sa srušenim stablima, SNEG PADA, saobraćaj obustavljen!

Hrvatska -

Jak vetar pravi velike probleme u saobraćaju širom Hrvatske. Orkanski vetar koji duva na Jadranu otežava saobraćaj na obali, a otežana je i vožnja iz pravca Dalmacije ka unutrašnjosti i obrnuto, javio je HAK.

Usled jakog orkanskog nevremena odlomio se deo fasade u centru Šibenika u ulici Obala Hrvatska mornarica, ali povređenih nije bilo.

Vatrogasci pišu da se u zagrebačkoj Selskoj ulici usled jakog vetra srušilo drvo visoko 30 metara i prečnika 100 centimetara.

"Zbog vetra smo uklonili 15 stabala koja su pala na puteve ili objekte, sedam delova krovova, jednu terasu, dva prozorska krila, kao i pet ograda, javili su Dnevnik.hr iz JVP Zagreb.

Za određene grupe vozila na snazi su zabrane saobraćaja. Brojne trajektne, katamaranske i brodske linije su obustavljene

"Savetujemo građanima da izbegavaju putovanja i boravak u blizini ugroženih obalnih područja, navodi DHMZ.

U Hrvatskom autoklubu kažu da su zbog jakog vetra na snazi brojne zabrane saobraćaja

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić, kninsku regiju te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

A za danas je na snazi crveno meteorološko upozorenje za skoro celo primorje.

"Vreme je veoma opasno i podrazumeva visok stepen opasnosti po zdravlje, čak i situacije opasne po život, posebno za pomorce. Postoji i značajan rizik od oštećenja obalske infrastrukture. Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje. Savetujemo građanima da izbegavaju putovanja i boravak u blizini ugroženih obalnih područja. Velika je verovatnoća da trajekti neće ploviti, pa ako putujete pratite saobraćajne informacije – kažu.

Zbog oluje koja duva u primorju, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima, i dalje su na snazi zabrane saobraćaja za pojedine grupe vozila, a trajektne, katamaranske i brodske linije su u prekidu, saopštio je u Hrvatski autoklub (HAK).

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja