UBIJEN POZNATI KRIMINALAC U NOĆNOM KLUBU: Šokantni detalji likvidacije u Zagrebu, KAMERE SNIMLE zločin! VIDEO
Foto: Printscreen Facebook, Printscreen Video Plus

krvavi sukob

UBIJEN POZNATI KRIMINALAC U NOĆNOM KLUBU: Šokantni detalji likvidacije u Zagrebu, KAMERE SNIMLE zločin! VIDEO

Hrvatska -

Zagrebačka policija saopštila je da je jutros oko 4:45 u klubu "Ric" u na Trešnjevci ubijen Tomislav Sabljo. On je upucan posle fizičkog sukoba sa više osoba, aubio ga je redar Kristijan K.

Kako prenosi Jutarnji list dvojica policajaca u civilu bila su za šankom. U jednom trenutku nadzorna kamera zabeležila je koškanje između Tomislava Sablje i čuvara noćnog kluba "Ric". Zatimse na snimku vidi kako Sabljo pada pokošen sa četiri metka koja su ga pogodila u grudi. Kristijan K. redar koji ga je ubio mirno je dočekao policiju - kad su policajci došli samo im je rekao: "Ja sam to uradio!"

Ovo su ključni detalji ubistva Tomislava Sablja, koji je inače USKOK-ov optuženik iz akcije "Tebra" u kojoj je on jedan od optuženih za krijumčarenje više od 16 tona marihuane. Sabljo je bio jedan od vođa kriminalne grupe koja je krijumčarila drogu, palila automobile i uterivala dugove. Drogu su krijumčarili preko Crne Gore, Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, gde su je preprodavali.

Hrvatska, Ubistvo, Hrvatska Policija, Tomislav Sabljo
foto: Printscreen Video Plus

Ubijen sa 4 hica

U klub je Sabljo stigao taksijem. Navodno je bio u društvu prijatelja Gorana Vidovića i još nekih osoba. Već na ulasku bilo je sukoba, a kako su nam rekli izvori upoznati s onim što je prethodilo ubistvu, Sabljo je mahao revolverom. Prema rečima očevidaca Goran Vidović mu je uzeo pištolj i stavio ga kod sebe. Nakon toga dolazi do novog naguravanja, a Sabljo pokušava da uzme revolver od Gorana Vidovića. U daljnjem koškanju, kako se čini, redar otima Sablji revolver - ali, to tek treba da se utvrdi. U svakom slučaju, nakon toga odjeknuli su četiri hica, a Sabljo pada.

I pre pucnjave bilo je nekog koškanja i hvatanja za vrat da bi u jednom trenutku neko rekao: " Momci, sve je u redu!" Sve se to navodno događalo ispred ulaza, a onda su Sabljo i ekipa ušli u klub "Ric" na zagrebačkoj Trešnjevci.

Kada se već bližio kraj radnog vremena, izgledalo je da će društvo popiti još neko piće i nakon toga otići. Ali, iako se činilo da je prethodni sukob smiren, odjednom je, tvrde naši izvori, Sabljo započeo ponovo sukob. Kristijan K. nije bio naoružan, iako je kao čuvar imao dozvolu za držanje i nošenje oružja.

00:43

Zagreb, snimci sa lica mesta gde je ubijen Tomislav Sabljo, pokrivanje

Snimci: Videoplus

Kristijan K, kako smo saznali, kao čuvar radi već dvadesetak godina i s obzirom na to da je vrsni džudista ne bi imao razloga da se plaši fizičkog sukoba sa Sabljom. Policija je u delu uviđaja izuzela i snimke nadzornih kamera koje su snimile sukob.

Policajci u civilu svedoci zločina

Posebno će biti zanimljiv iskaz dvojice policajaca u civilu koji su u tom trenutku ispijali piće na šanku, ali koji nisu bili na dužnosti (iako policija često voli da istakne kako se policajci i kad nisu na dužnosti tretiraju kao službene osobe i mogu da postupaju). Policija je za vreme dok je trajao uviđaj ogradila prostor, a jedno vreme bila je u potpunosti zatvorena Ulica Florijana Andrašeca.

Pravni nam stručnjaci kažu da se - budući da je čuvar ispalio četiri hica u Sablju - nikako ne može govoriti o nužnoj obrani i njezinu prekoračenju, već o klasičnom ubistvu.

Tomislav Sabljo je, nakon što je pušten iz istražnog zatvora, često noću obilazio noćne klubove sam ili sa svojim društvom. U neke je, tvrde naši izvori, imao zabranu ulaska jer bi odmah po dolasku pravio probleme i izazivao tuče sa čuvarima.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track