SLETEO U PROVALIJU DUBOKU 70 METARA: Spasioci našli vozača u potpuno smrskanom vozilu i ostali u čudu OVO PREŽIVI JEDAN OD HILJADU
Foto: Facebook HGSS Stanica Gospić

prošao sa slomljenom nogom i povredom pluća

SLETEO U PROVALIJU DUBOKU 70 METARA: Spasioci našli vozača u potpuno smrskanom vozilu i ostali u čudu OVO PREŽIVI JEDAN OD HILJADU

Hrvatska -

U četvrtak u ranim jutarnjim satima vozač (44) je sleteo u provaliju na delu puta Gospić-Karlobag između mesta Sušanj i Vidovac.

Vozač je čudom preživeo i uspeo da se javi policiji oko 7:35, i službenicima objasnio u kakvom se problemu našao.

Stanica Gospić Hrvatske gorske službe spašavanja ubrzo je stigla na lice mjesta te 44-godišnjaka izbavila iz provalije. Policija i Hitna pomoć su učestvovali u akciji spašavanja.

- Dojava je primljena u 8 sati. Četrnaest spasioca upućeno je na teren na poziv policije i Centra 112. To je provalija velika 70 metara tako da sva sreća da je ostao živ - rekao je za Dalmaciju Danas pročelnik HGSS-ove Stanice Gospić Dario Cindrić.

Ovakvi slučajevi nisu baš česti, odnosno više stradavaju motoristi. No, pad u provaliju od pedesetak metara najčešće se ne može preživeti.

- Nije ovo baš često, ne sećam ovakvog slučaja, recimo 1 od 1000 preživi. Stvarno kad ozdravi neka plati misu, eto koliko je to srećković bio, zaključio je Cindrić za 24 sata.

spasavanje
foto: Facebook HGSS Stanica Gospić

Cindrić je dodao da je muškarčev automobil bio neproznatljiv te da je HGSS-ovcima trebalo 20 minuta da do njega uopšte dođu. Intervencija je, kaže, trajala oko 30 minuta.

Muškarac je bio pri svesti kada je odvezen na pregled.

RTL neslužbeno doznaje da je vozač (1979. godište) slomio nogu i da ima izliv u plućima.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track