OTROV DEPORTOVAN IZ KOLUMBIJE: Pogledajte kako je izručen opasni hrvatski kriminalac SPECIJALCI BLOKIRALI AERODROM (VIDEO)
Foto: MUP Hrvatske

poternica

OTROV DEPORTOVAN IZ KOLUMBIJE: Pogledajte kako je izručen opasni hrvatski kriminalac SPECIJALCI BLOKIRALI AERODROM (VIDEO)

Hrvatska -

Manuel Vulić (37) za kojim je bila raspisana Interpolova poternica deportovan je iz Kolumbije u Hrvatsku.

Vulić, poznat i pod nadimkom Otrov, sproveden je u zatvor u pratnji kriminalističke policije i Antiterorističke jedinice Lučko u večernjim satima u utorak.

Uhapšen je pre desetak dana u Kolumbiji nakon višemesečne saradnje sa kolumbijskom i američkom policijom nakon čega mu proteran zbog "ugrožavanja nacionalne sigurnosti" zemlje.

Navodno je imao lažna dokumenta te se pretvarao da je međunarodni policajac koji u toj zemlji sprovodi istragu, a kod njega su prema nezvaničnim informacijama pronađeni slovenački dokumenti među kojima je i lažna isprava slovenačke policije.

hapšenje, Manuel Vulić
foto: Printscreen

Hrvatski mediji navode da je Vulić vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko Hrvata, a koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu, ali i ubistvima i švercom oružja.

RADI ZA SRPSKOG ESKOBARA?

Hrvatski mediji podsetili su da je sredinom aprila podignuta optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrednosti većoj od 16.4 miliona evra.

Kokain su preuzimali preko luke u Pločama.

Radi se navodno o hrvatskom ogranku mreže "srpskog Eskobara" Darka Šarića koji je uhapšen u Beogradu. Među osmoro osumnjičenih nalazi se i Vulić. Prvoooptuženi je Petar Ćosić za kog se smatra da je bio čovek od poverenja balkanskog narko bosa Darka Šarića.

(Kurir.rs/Večernji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track