SKANDAL U ŠKOLI KOD SPLITA: Učenik 5. razreda na času pretio govoreći da je"novi Kosta", učiteljica javno reagovala i DOBILA OTKAZ
Foto: Shutterstock

politika umešala prste

SKANDAL U ŠKOLI KOD SPLITA: Učenik 5. razreda na času pretio govoreći da je"novi Kosta", učiteljica javno reagovala i DOBILA OTKAZ

Hrvatska -

Školski odbor Osnovne škole u ​​Strožancu, naselju istočno od Splita, doneo je u ponedeljak odluku o otkazu ugovora o radu učiteljici Zrinki Perković Dodik uprkos upozorenju Splitsko-dalmatinske županije, koja je osnivač škole, da se takva odluka ne donosi. To su potvrdili u ponedeljak kasno uveče nadležni županijski zvaničnici, piše Danas.hr.

Načelnik županijskog upravnog odeljenja za obrazovanje, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić rekao je da je po zakonu školski odbor ovlašten da donosi takve odluke, ali da zbog nepoštovanja preporuke osnivača škole može "snositi posledice svojih odluka".

"Upozorili smo članove Školskog odbora i preporučili da ne donose ishitrene odluke, posebno ne mere vanrednog otkaza ugovora o radu. Školski odbor je odlučio kako je odlučio i ukoliko dođe do štete, snosiće posledice. svojih odluka“, rekao je Đonlić Hini.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ova odluka usledila je nakon ranije konferencije za novinare koju su funkcioneri stranke Most održali ispred školske zgrade, na kojoj se okupilo i više roditelja zabrinutih nakon nedavnog incidenta u toj školi, kada je jedan od učenika petog razreda pretio učiteljici i učenicima na času gvozdenom šipkom, rekavši da je on "novi Kosta K."

Na konferenciji za novinare rečeno je da je učiteljica Perković Dodik jedina u toj školi govorila o vršnjačkom nasilju, a na konferenciji su prisutni učenici dali podršku svojoj učiteljici natpisima „Ne damo Zrinku“.

Većnik Mosta u Županijskoj skupštini Ante Popović izjavio je da je odlukom o raskidu učiteljskog ugovora Školski odbor potvrdio da tolerišu nasilje i da su članovi Školskog odbora (pet za smenu, a dva protiv). ) stavili interes stranke (HDZ-a) ispred interesa dece.

"Javno pozivam župana Blaženka Bobana da odmah razreši "neposlušne" članove Školskog odbora i imenuje tri nova člana koji će se povinovati uputstvima. Ako to ne učini, potvrdiće da je ravnopravno umešan u ovo blato. “, rekao je Popović u ponedelak uveče u pisanoj izjavi.

(Kurir.rs/Danas.hr)

Bonus video:

01:31

NISMO SVI KRIVI, JER ONDA NIKO NIJE KRIV! dr Đorić ukazala na to KO SNOSI ODGOVORNOST za masakr na Vračaru: TO NIJE NORMALNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track