Najnovije vesti

OVO JE POLICAJAC (27) KOJI JE UBIO MIHAELU (21): Ispalio smrtni hitac, više puta menjao iskaz, a OVAKO se branio
Foto: Drustvene Mreže

OVO JE POLICAJAC (27) KOJI JE UBIO MIHAELU (21): Ispalio smrtni hitac, više puta menjao iskaz, a OVAKO se branio

Hrvatska -

Prijatelji, porodica i osiječka javnost još traže pravu istinu u vezi sa smrću Mihaele Berak (21), koju je u sredu ubio policajac Marko Smazil (27), prilikom, kako je rekao, čišćenja pištolja koji je zadužio samo mesec dana ranije.

Podsećamo, Mihaela je stradala u sredu oko 22 sata nakon što je u nju iz službenog pištolja hitac ispalio Marko. Sve se odvilo u njegovom stanu, a njih dvoje su, kako je preneto, tek započeli svoju vezu, ali je Mihaela htela da je prekine, prema navodima svojih prijateljica.

Pre mesec dana zadužio pištolj

Mihaela je znala da je Marko odradio pripravnički staž za mladog policajca u saobraćajnoj policiji te da je nedavno dobio posao za stalno i zadužio pištolj. Među njima su se razvijala osećanja, ali i prve nesuglasice pa se ne može tačno tvrditi jesu li bili u vezi ili ne, ali viđali su se povremeno.

Mihaela Berak
foto: Facebook

Početkom nedelje imali su svojevrsni sukob zbog kojega je Mihaela, u porukama koje je pisala prijateljici, Marka nazvala posesivnim, poremećenim i manipulativnim, te izjavila kako se više zbog toga ne želi da se viđa sa njim.

Upravo to je prijateljice uznemirilo da se možda policija nije dovoljno pozabavila "drugom stranom", nego su verovali iskazima svog zaposlenog koji se, kako se kasnije pokazalo, ponašao u najmanju ruku čudno nakon što je ispaljen metak iz njegovog pištolja.

Hitac je pogodio u donji deo lica

Mihaela je došla kod njega u stan, koji se nalazi u zgradi vatrogasnog doma, koji je dobio na korišćenje dok je još radio kao vatrogasac. Ispaljeni hitac iz pištolja pogodio je devojku u donji deo lica, prostrelivši aortu, nakon čega je brzo iskrvarila i umrla.

Marko Smazil
foto: Instagram

Umesto da odmah zove policiju i Hitnu, Marko odlučuje činiti nelogične stvari, prilikom čega premešta nameštaj, ugrožava dokaze, zove nekoliko osoba.

Hitnu pomoć pozvao posle dva sata

Tek nakon skoro dva sata poziva Hitnu pomoć i policiju. Nezvanično se saznaje kako je nekoliko puta tokom saslušanja menjao iskaze, počevši od toga da se devojka sama ubila, da se on u tom trenutku tuširao, pa onda da se ispaljenje metka dogodilo slučajno.

Policija ga je zbog toga prvobitno teretila za teško kazneno delo protiv opšte sigurnosti. Tek posle je Županijsko državno tužilaštvo njegov zločin okarakterisalo kao ubistvo.

Osiječka policija se nije htela izjasniti da li saznanja o objavljenim porukama, koje su primili dan nakon ubistva, ikako utiču na utvrđivanje okolnosti i motiva smrti mlade devojke, ali su u petak odlučili da privedu Marka sudiji istrage pod sumnjom da je počinio teško kazneno delo dovođenja u opasnost radnjom uzrokujući smrt druge osobe.

Odnosno, terete ga za nehajno postupanje službenim pištoljem koji je uzrokovao nečiju smrt.

Marko S. zadržan je u pritvoru sledećih mesec dana.

(Kurir.rs/24.hr, Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track