HRVAT NESTAO NA RATIŠTU U UKRAJINI! Majci rekao da radi u Nemačkoj, kad su joj zakucali na vrata OSTALA U ŠOKU
Foto: Facebook/Memorial / Меморіал - International Volunteers for Ukraine/Youtube/Basileus - Old Europe

HRVAT NESTAO NA RATIŠTU U UKRAJINI! Majci rekao da radi u Nemačkoj, kad su joj zakucali na vrata OSTALA U ŠOKU

Hrvatska -

Dvadesetčetvorogodišnji Hrvat Tomislav Tkalac, iz mesta Duga Resa, nestao je pre oko dve nedelje na teritoriji Ukrajine gde je, kako se pretpostavlja, bio pripadnik ukrajinske vojske.

Nema zvaničnih potvrda da je Tkalac poginuo, i zvanično se vodi kao nestala osoba.

U Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske potvrdili su da imaju zvanične informacije o njegovom nestanku na teritoriji Ukrajine, a iz MUP je nezvanično potvrđeno da se njegovo ime nalazi na spisku nestalih u Ukrajini.

Tomislav Tkalac je krio od najbliže rodbine, majke i nekoliko bliskih prijatelja, da ide u rat u Ukrajinu i svima je rekao da radi u Nemačkoj, kako ga ne bi sprečili u njegovom naumu.

Nekoliko njegovih prijatelja je to potvrdilo, navodeći da ni njegova majka nije znala pravu istinu sve dok policija nije pokucala na njena vrata.

Na fejsbuk stranici "Memorijal – Međunarodni dobrovoljci za Ukrajinu", posvećenoj strancima poginulim u ratu u Ukrajini, pojavila se Tomislavova fotografija i sledeća rečenica:

"Molim vas, pomozite nam da mu odamo počast da ne bude zaboravljen. Dragi naš Brat Hrvat Tomislav Tkalac, koji je služio kao dobrovoljac u Ukrajini, poginuo je na ratištu. Čast, slava i zahvalnost našem bratu".

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track