"USRED NOĆI CEPA DRVA, BUBAŠVABE SU PO CELOJ ZGRADI:" Komšinica iz pakla zagorčava život svim stanarima a niko neće da im pomogne
Foto: printscreen/dnevnik.hr

"USRED NOĆI CEPA DRVA, BUBAŠVABE SU PO CELOJ ZGRADI:" Komšinica iz pakla zagorčava život svim stanarima a niko neće da im pomogne

Hrvatska -

Već nekoliko meseci stanari jedne zagrebačke zgrade u kojoj je više desetina stanova muku muče sa životnim navikama jedne komšinice.

Stan je pretvorila u odlagalište otpada, hodnicima se širi nesnosan smrad, pa suživot iz dana u dan postaje nemoguć.

Ljudi su na ivici očaja. Zagrebačke institucije klasično prebacuju lopticu odgovornosti. Na upit hrvatskog Dnevnika, Gradsko stambeno komunalno preduzeće upućuje na Centar za socijalnu pomoć i policiju. Iz Centra se nisu oglasili.

Predstavnik stanara otkrio je kako izgleda život u njihovoj zgradi.

"Pa, nažalost, suživota nema. Situacija je kulminirala do te mere da su bubašvabe po celoj zgradi, pet dezinsekcija je odrađeno i nije bilo nimalo pomoći, smrad ne samo na tom spratu nego u celoj zgradi, a potencijalni izvor zaraza. U svakom slučaju horor, zovemo institucije i niko nas ne doživljava", ispričao je Ivan Augustin.

Zato su stanari ove zgrade odlučili da javno istupe.

"Ovde je 120 stanova, 210 ljudi, velika smo zgrada i ima problema, ali ni blizu ovoga što se dogodilo. Trenutno je dovelo do te mere da smo mi prisiljeni medije da zovemo u pomoć", pojasnio je.

Stanari su pokušali i sami da reše problem s gospođom.

"Pokušaj komunikacije neuspeo, ne samo do mene nego i od komšija. U X navrata, zaista smo dali sve od sebe", poručio je.

Komšija Igor potvrdio je da je život u zgradi težak.

"Ona zna usred noći da cepa drva i loži peć koja nije atestirana i nije spojena na dimnjak, ili jeste, ali mi to ne znamo jer niko nema pristup", otkrio je.

Sve čudi zašto pali peć kada je zgrada spojena na toplanu.

"Kada će institucije reagovati. Da li je potrebno da dođe do zapaljenja stana, njenog ili stanova pored pa da bude neka reakcija?" pita se Igor.

Stanari tako mole institucije za pomoć za gospođu, a time i za sebe.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track