IVICA POČEO DA KAŠLJE I KRKLJA PA SE SRUŠIO I UMRO: Šok u crkvi punoj ljudi, vernici ispričali šta se tačno desilo pre tragedije
Ilustracija/Profimedia, Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

IVICA POČEO DA KAŠLJE I KRKLJA PA SE SRUŠIO I UMRO: Šok u crkvi punoj ljudi, vernici ispričali šta se tačno desilo pre tragedije

Hrvatska -

U koprivničkoj crkvi Sv. Nikole biskupa u subotu je za vreme večernje mise preminuo muškarac (71).

Očevici su ispričali kako je neposredno pre početka mise počeo da se guši i gubi svest, pred očima supruge i prepune crkve vernika, među kojima su bila i deca.

"Odjednom je počeo da kašlje i krklja, nije mogao da dođe do vazduha, supruga se odmah uspaničila, počela je da viče 'Ivica, Ivica', a i ostali koji su se nalazili u blizini priskočili su u pomoć. Odmah su doneli vodu, ali on se već srušio i prestao da diše. Položili su ga na sto, davali veštačko disanje, masirali srce, ali bezuspešno", ispričala je jedna žena.

Hitna pomoć je došla u roku od pet minuta.

"Oživljavali su ga pred svima gotovo jedan sat, ali nažalost, već je bilo kasno. Nakon nekog vremena došla je i policija, ali spasa mu nije bilo, mogli su samo da konstatuju smrt", nastavlja sagovornica.

Svi su bili šokirani, ali niko nije napustio crkvu dok se odvijala drama.

"Svi su gledali šta se događa, svi su hteli da pomognu, ali sve je bilo uzalud. Supruga je vriskala, župnik je bio sav izbezumljen, svi smo bili u šoku i van sebe. Mnogi su i plakali. Velika tragedija, šta drugo reći", ispričala je jedna gospođa.

Da je reč o prirodnoj smrti potvrdili su i iz PU koprivničko-križevačke.

Kurir.rs/Podravski.hr

Bonus video:

01:31

PUCNJAVA U HAMBURGU: Sedam ljudi ubijeno u crkvi, najmanje osam povređeno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track