ZALJUBILA SE, PA OSTALA BEZ HILJADA EVRA: Hrvatica muškarcu sa Fejsbuka poslala novac za dokumente, pa ostala bez svega

ljubavna prevara

ZALJUBILA SE, PA OSTALA BEZ HILJADA EVRA: Hrvatica muškarcu sa Fejsbuka poslala novac za dokumente, pa ostala bez svega

Hrvatska -

Policiji je prevaru prijavila u četvrtak, a sve se događalo na području Zagorja. Od početka novembra do juče 68-godišnjakinja je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom i razmenjivala ljubavne poruke.

"Nepoznata osoba navela je 68-godišnjakinju da uplati novac na njegov račun kako bi joj nakon toga poslao paket s dokumentima i novcem. Ona je uplatila više hiljada evra nepoznatoj osobi na račun, ali paket nije primila niti joj je vraćen novac.

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinioca, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljena kaznena prijava”, ističu u petak u zagorskoj Policijskoj upravi.

Romantična prevara jedna je od najčešćih finansijskih onlajn prevara u kojoj se prevarant pretvara da želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na stranicama za upoznavanje, društvenim mrežama ili putem e-pošte kako bi ostvario protivpravnu imovinsku korist.

Počinioci tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažna osećanja prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno poverenje traže novac, poklone ili podatke o bankovnim karticama. Takođe mogu da traže i da im žrtva pošalje lične fotografije ili video zapise.

Policija podseća građane da ne prihvataju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti da provere njihov identitet i postojanje, a posebno da ne veruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko od vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kog razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ako posumnjate da se radi o prevari ili nekom drugom protivpravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track